torstai 26. heinäkuuta 2012

Keskellä kesää...

On ollut sen verran kolea kesä, että lumiukkotyö käy päinsä. Aloitin pistelyn kylläkin lumien aikaan, mutta valmista tuli vasta nyt. Miulla on näissä ristipistotöissä ongelmana se, etten oikein tiedä, miten viimeistelen ne. Suurimmasta osasta miun pistelyistä tulee taulu. Tällekin työlle yritin keksiä jonkin muun viimeistelyn, mutta päädyin tämmöiseen seinätyynyyn, koska alkuperäinen mallikin on semmoinen.

Tiedän kyllä, miten kulmat pitää ommella ja leikata, että ne saa kääntymään kunnolla, mutta jostain syystä ompelin ihan erilailla. Tajusin virheeni siinä vaiheessa, kun ompelukone oli 25 km:n päässä - no olkoon. Äiti aina sanoo, että jos on käsin tehty, käden jälki pitää näkyä. Nyt näkyy.
Tykkään kovasti hyväntuulisesta lumiukostani. Malli löytyy täältä. Siellä olisi paljon muutakin ihanaa pisteltävää, jos vain olisi aikaa.

Kangas on kirpparilta ostetusta pöytäliinakirjailusta, jonka kyllä aijoin tehdä, mutta kangas sopikin tähän hienosti. Langat eivät ole tismalleen samoja kuin ohjeessa, vaan vähän sinnepäin - mitä sattui kotoa löytymään.

Uusi ristipistotyö on aloitettu - se valmistuu varmaan vasta ensi kesänä.


12 kommenttia:

 1. Kiitos kun ilmoitit. Mukavahan tänne on tulla. hyppäät uuden osoitteesi kanssa heti minulle readeriin. Ai,minä en voikkaan laittaa tänne omaa nimeäni, mutta google tili toimii hyvin, joten Kaija vain edestä pois, niin Leenahan se täällä kirjoittelee.

  VastaaPoista
 2. Kiva lumiukko. Varo ettei se sula, jos ne helteet viimein tulee !

  VastaaPoista
 3. Kiva löytää tänne. Minäkin siirryin bloggeiin ja monet asiat on vielä erittäin hukassa. Ehkä niitä vähitellen tässä ajan kanssa oppii.
  Paivis

  VastaaPoista
 4. Löysinhän tänne, ihana tuo lumiukko! Muutin itsekin kokonaan bloggeriin tuon vuodatuksen sählingin vuoksi, kuvat onneksi ovat minulla tallella mutta se siirtely sitten...
  Toivotaan että kesä vihdoin alkaa, meilläpäin on ainakin sadetta jo tullut aivan riittämiin.

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea kuvallista blogia. Minäkin kadotin joukon kuvia. Suloinen lumiukko.

  VastaaPoista
 6. Kysyit tuosta bannerikuvasta. Taisin tallentaa sen omiin tiedostoihin 1000 pixelin levyisenä ja sieltä linkkasin taustakuvaksi. Haluan muokata sitä kapeammaksi, mutta en ole vielä ehtinyt. Lisäksi blokkerin vakiotekstiä en saa ohitettua. Haasteellista tämä bloggerin käyttöön otto. Kommenttienkin seuraaminen oli vuodatuksessa helpompaa, mutta ehkä tähän vähitellen tottuu. Mukavaa kesän jatkoa.
  Terv. paivis

  VastaaPoista
 7. Kiva lumiukkeli, tuolla gazette94 -sivustolla on kyllä vaikka kuinka kivoja malleja. Jooi, viimeistely se onkin haastavinta (nätisti sanottuna) tässä pistelyhommassa...

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo lumiukko pistely. On muuten kiva kun saa sinukin kuvia tarkastella lähempää nyt kun oot bloggerissa!!!

  VastaaPoista
 9. Minäkin muutin uuteen blogiin :)

  VastaaPoista
 10. Sinulle kesäkevennys blogissani, poikkeahan hakemaan! :)

  VastaaPoista
 11. Toivotaan tosiaan että täällä bloggerin puolella ei tule vuodatuksen kaltaisia ongelmia. Ei siitä harmituksesta vaan meinaa päästä yli :(

  Ei ole tänä kesänä montaa kertaa tehnyt mieli uimaan, vaan saunasta tuli pulahdettua.

  VastaaPoista
 12. Kävin vielä ihastelemassa sen punaisen villatakin tuolta alusta. Minullakin ajatuksissa tehdä vähän samanlaatuinen. Siis niin ettei tarvitse olla kiinni kuin tuosta yhdestä kohtaa. Ehkäpä ensikesäksi jos talvella saisi ajatuksesta tekoihin.
  Kiva lumiukko, eikä liian suuritöinen.
  Laitatko vielä sen URL-vaihtoehdon tuohon profiiliosioon. On helpompi kommentoida ilman että kirjautuu googletiliin.

  VastaaPoista