lauantai 22. syyskuuta 2012

Hästar


Silloin tällöin kävelyreittini kulkee vanhan linnoituksen halki. Linnoituksen vallien suojassa on puisen katoksen alla vanha kirkkovene ja ruuhi. Tällä viikolla oli ihania aurinkoisia syyspäiviä, jolloin oli mukavaa mennä pitkille kävelyille ja jopa ottaa valmistunut neule mukaan.

 Kun näin Solveigs vantar  -kirjan ensimmäistä kertaa, olin myyty. Kirja sisältää toinen toistaan ihanampia lapasmalleja. Niitä oli pakko päästä neulomaan! Kirjassa on vanhoja perinteisiä ohjeita sekä niistä inspiraation saaneita uudempia - kuten nämä Hästar-lapaset.


Yleensä valitsen kirjoneulelapasiin ohutta lankaa, jotta lapasista ei tulisi liian isoja. Niinpä kaivelin piirongin syövereistä pari kerää Tico ticoa ja 2 mm puikot. Olisi pitänyt valita paksumpi lanka, lapasista olisi saanut tulla hieman suuremmat. Muuten kyllä tykkään neuloa ohuesta langasta ohuilla puikoilla. Se on jotenkin niin retouttavaa ja rauhoittavaa.

Ärsyynnyin ohjeesta. Sen silmukkamäärillä mallikerta ei mennyt tasan kerroksen lopulla. Pienet kuviot loppuivat ärsyttävästi väärään kohtaan. No, onneksi sitä ei huomaa valmiista lapasesta,  mutta jos myy kalliilla hinnalla neuleohjeita, voisivat ohjeet olla loppuun asti viimeisteltyjä. (Itse en ole ostanut tätä kirjaa.)Neuleen tarkemmat tiedot löytyvät taasen täältä.

Mietin, että voiko ruuhi olla tehty useammasta laudasta. Nettitutkailun jälkeen opin, että uudemmat ruuhet valmistettiin useammasta laudasta kun taas vanhemmat kaiverrettiin yhdestä puunrungosta. Mutta onkohan tämä ruuhi vai jotain muuta?
10 kommenttia:

 1. Voi että onkin ihanat lapaset. Ja tuollainen ruuhi luo hienot kuvauspuitteet. Kirjoneulelapasista tulee aina lämpimät, kun langat sisäpuolella lämmittävät käsiä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on upeat lapset. Niinkuin aina sinun kirjoneuleesi ovat !

  VastaaPoista
 3. Todella nätit lapaset, käy muillekin kuin heppahulluille :)

  VastaaPoista
 4. Lapaset ovat kauniit, nuo liukuvat värit sopivat niin hyvin kirjoneuleisiin. Ei sinun siitä tasan menemisestä olisi tarvinnut ärsyyntyä.Pidän virolaisia aika moisina kirjoneuleiden mestareina, ja he sanovat aina, ettei kuvion tarvitse mennä tasan. Kun tasan menemättömyys on sukissa jalan sisäpuolella ja lapasissa sillä kämmensyrjällä missä ei ole peukaloa, niin kaikki hyvin. Olen joissakin malleissa toteuttanut tätä ohjetta ja tuo pieni kauneusvirhe ei todellakaan näy.

  VastaaPoista
 5. Kauniit lapaset! Pidän kovasti juuri tuosta Tico-ticon sävystä.

  VastaaPoista