sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Synttärilahjaksi


Saimme kutsun pitkäaikaisen ystävän ja naapurin synttäreille.  Onneksi kutsu tuli hyvissä ajoin, jotta ehdin neuloa lahjaksi sukat. En löytänyt lankoihin sopivaa ohjetta, joten sävelsin mallin itse. Kaivelin Eeva Haavistot ja Mary Oljet, mutta mikään ei oikein tuntunut mukavalta. Lisäksi aikaa oli niukasti, joten piti keksiä malli, johon ei menisi kauheasti aikaa.


Halusin sukkiin myös jotakin, joka liittyisi lahjan saajaan. Lopulta päädyin köyttämään Parikkalan lapasen kuviointia. En vain saanut mallikertaa sopimaan silmukkamäärään. Miun sisäinen neuloja ei kestä sitä, että mallikerta ei mene tasan. Niinpä oli keksittävä jokin muu ratkaisu.


Pilpuslehtoset! Nehän kuuluvat karjalaisiin neuleisiin. Sukan etuosaan tuli siis Parikkalan lapasen kuviointia ja taakse pilpuslehtosia. Tumma lanka näytti loppuvan kesken. Terään oli kehiteltävä jokin yksinkertainen kuvio toisilla väreillä. Piluslehtoset olisivat olleet kivoja siinäkin, mutta kiire pakotti turvautumaan yksinkertaisempaan ratkaisuun.

Takemmat tiedot ovat Ravelryssä.

9 kommenttia:

 1. Kauniit ja varmasti mieluinen lahja.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat. Ihana neuletakki tuolla aiemmin. Mistä muuten sait tuota Debbie Blissin Cashmerino Arania tilatuksi lisää. Olen yrittänyt etsiä sitä, kun on muutamia värejä jemmassa vuosien takaa ja haluaisin lisääkin, mut ei vain ole kohdalle sattunut. On niin ihana pehmoinen kutittamaton lanka.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat, sukkien saaja on varmasti tyytyväinen!

  VastaaPoista
 4. Sä oot hyvä keksimään ja sovittelemaan, hienot sukat tuli.

  VastaaPoista
 5. Upea lahja! Terän langan vaihto korostaa varren kauniita kuvioita, ihanat!

  VastaaPoista
 6. Kyllä olet kivasti kuvioita soveltanut, hieno lahja!

  VastaaPoista
 7. Hienosti sävelletty-tosi kauniit sukat!

  VastaaPoista