sunnuntai 4. elokuuta 2013

Neitikosken partaalla


Ostin keväällä Lappeenrannan neulojien neuleviikonlopun myyntipöydältä iloisen aurinkoista lankaa. Olin väsynyt ja huhtikuu masensi. Keltainen lanka oli kuin lupaus kesästä ja auringosta. Tämmöiset lankaostokset jäävät usein kuukausiksi tai vuosiksi piirongin laatikkoon odottelemaan inspiraatiota, mutta tämän kerän kaivoin esille kuukausi sitten. Tarvitsin lankaa sukkiin, joita voisin neuloa reissussa ollessani.

Sukkaneule onkin matkustanut kanssani Helsinkiin, Parikkalaan, Repovedelle, Rantasalmelle ja Lieksaan. Mitään ohjetta miulla ei ollut, vaan etenin mielialan mukaan. Halusin kuitenkin käyttää koko kerän sukkiin, joten jaoin kerän kahteen osaan ja aloitin neuloa molempia sukkia yhtä aikaa pyöröpuikoilla kärjestä. 

Sukat valmistuivat Lieksan melontaretkellä. Kun muut kuvailivat Neitikosken kuohuja ja koskenlaskijoita, mie pakotin Miehen kuvaamaan sukkiani. Tosin Mies on jo tottunut neuleiden kuvaamisiin, joten kovasti ei täytynyt pakottaa. 


Takana oli viiden päivän ihana melontareissu ja oli mukavaa nauttia vielä muutama hetki jylhän luonnon kauneudesta. Itse emme kömpelöllä kanootillamme koskiin uskaltautuneet, vaan meloimme rauhallisimmilla vesillä.


Olen kirjannut neuleen tiedot Ravelryyn.4 kommenttia:

  1. Oikein pirteät ja aurinkoiset sukat :)

    VastaaPoista
  2. Hienoissa maisemissa olet taas ollut ja nätit sukat saanut valmiiksi!
    Floss tagissa elikkäs langanpidikkeessä voi pitää pistelyssä tarvittavia lankoja siinä renkulassa kiinni. Minä kylläkään en käytä sitä siten, lankani ovat pöydällä hujan hajan, jokunen voi olla korissakin:) Saamaani kaunista pidikettä pidän roikkumassa koristeena käsityökaappini nupissa:)

    VastaaPoista