sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kimaltelevia joululahjoja


Pakkaslumen kimallus auringonpaisteessa tai kuun loisteessa on melkein kauneinta, mitä tiedän. Tänä talvena siitä ollaan saatu nauttia todella lyhyen aikaa. Niinpä mie päätin neuloa keinotekoista kimallusta kummityttöjen joululahjoihin.


Langat olin ostanut syksyisen Lappeenrannan neulojien neuleviikonlopun notkuvilta myyntipöydiltä. Ohjeen  löysin uusimmasta Ullasta. En ennakkoluuloisesti useinkaan neulo muovia, mutta tämä lanka oli ainakin neulottaessa (ja purettaessa) ihan hyväntuntuista. Toivottavasti paljetit eivät raavi liikaa kaulaa.Tarkempia tietoja neuleeseen löytyy Ravelrystä.

Kolmannelle kummitytölle virkkasin pipon. Samaiselta neuleviikonlopun myyntipöydältä löytyi paksua lankaa, jossa oli Saipan värit. Kummityttöni on Saipa-fani ja ajattelin, että ehkä hän pitäisi Saipa-piposta:


Kun pipo oli valmis, olin aivan kauhuissani. Miusta se oli hirveä. Värit menevät rumasti ja tuo mustan ja keltaisen sekoitus on kamala. Mietin pitkään, voinko antaa pipoa ollenkaan joululahjaksi. Lopulta käärin sen pakettiin ja otin mukaan pinon neulomiani lapasia. Ajattelin, että jos kummitytöstänikin pipo on hirveä, voin antaa hänelle kauniit lapaset tilalle.


Aattoiltana pelkoni osoittautui turhaksi. Kummityttöni ilahtui kovasti Saipa-piposta, hänen sanoillaan: "Vähäks tää on siisti!" Myös lapaset saivat uudet omistajat. 


(Lanka ja ohje Villanne)

5 kommenttia:

 1. Hieno oivallus saada hieman kimallusta näihin harmaisiin päiviin! Varmasti lämpimät ja mieliset lahjat.

  VastaaPoista
 2. Kauniita joululahjoja ja koristeita.
  Mukavaa loppuvuotta ♥

  VastaaPoista
 3. Hiljaista paluuta tähän maailmaan kummallakin. Himmelienkeli on ehdoton suosikkini.

  VastaaPoista
 4. Highly qualified information because it can provide useful info thanks.
  pengobatan untuk sembuhkan testis bengkak

  VastaaPoista