sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Linturetkellä

Varhain lankalauantaina suuntasimme Siikalahdelle, yhdelle Suomen parhaista lintujärvistä. Ilma oli mitä parhain, ei tuullut eikä ollut kylmä. Ei tarvinnut hytistä lintutornissa. Näimme laulujoutsenia, nokikanoja, ruskosuohaukkoja, punasotkia, taveja, mustakurkku-uikkuja, silkkiuikkuja, haapanoita, tundra- valkoposki- ja kanadanhanhia. Kaulushaikara puhalteli ruovikossa ja naurulokit kirkuivat pesimäpaikoista kiistellessään.

Pitkospuiden varteen on rakennettu levennyksiä, joissa voi istahtaa penkille kiikaroimaan ruovikkoa tai vaikka kuuntelemaan öisiä laulajia tai viitasammakon pulputusta. Levennyksen penkki soveltui myös hyvin näin lankalauantaina sukkien valokuvaamiseen. Aamuaurinko teki tepposet, se loi kuviin jyrkät varjot ja haalisti värejä, kun en älynnyt muuttaa kameran asetuksia.

Neuloin sukat paksummasta langasta (348 m / 100 g) kuin yleensä (420 m / 100 g) neulon. Tämän vuoden tavoitteenanihan on neuloa mahdollisimman paljon varastolangoista. Olin ostanut Lana Gatto -lankaa muutama vuosi sitten jostain messuilta tms. Sen jälkeen olen aina piirongin laatikoita penkoessani paijaillut keriä, mutten ole raaskinut neuloa niistä mitään.
Halusin myös käyttää sukkiin kaiken langan. Vaikka sukat neulottiin varresta alaspäin, onnistuin aika hyvin. Kerästä jäi vain 8 g jäljelle. Jämälankakassini ei juurikaan näistä nöttösistä täyttynyt.

Lisätietoja sukista löytyy täältä.


9 kommenttia:

 1. Kyllä on taas niin kauniit sukat ja tyypillisesti kivassa maisemassa kuvatut ♥
  Terkut mökiltä !

  VastaaPoista
 2. Paljon näittekin lintuja. Luontoradiossa kuului haikaran törähtelyä juontajien taustalla, oli se aika hauska ääni.
  Nätit sukat.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kevämaisemat. Kauniit sukat olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Ihanannäköiset! Aika tarkkaan sait langan käytettyä.

  VastaaPoista