maanantai 5. toukokuuta 2014

Kevään kukkia

Ennen pääsiäistä haaveilin, että saisin nähdä lomalla sinivuokkoja. Kauniit ja lämpimät kevätsäät olivatkin saaneet sinivuokot aukaisemaan nuppunsa ja kuusikon pohja loisti sinisenä kukkamerenä.
Osallistuin Ravelryssä Bloom, Bloom - mysteerihuivin neulontaan. Huiviin piti tulla joka vihjeessä erilaisia kevään kukkia: lumikelloja, krookuksia, tulppaaneita, narsisseja ja voikukkia. Kukat kuitenkin pysyivät melkolailla samanlaisina vihjeestä toiseen. Olisin toivonut enemmän vaihtelevuutta, mutta tähän on tyydyttävä, jos osallistuu mysteerineulontoihin. Ei voi etukäteen tietää, millainen lopputulos on.
 Itse kukkia oli hauskaa neuloa. Terälehdet tehtiin neulomalla kahdesta silmukasta yhdeksän silmukkaa ja sitten muutaman kerroksen jälkeen ne kavennettiin kolmen ryhmissä pois.Vaikka malli on miusta saman aiheen toistamista, olen silti tyytyväinen lopputulokseen. Huivista tuli ihanan kevyt ja henkevä.
Lanka on piirongin kätköistä löytynyttä jostain toisesta huivista jäljelle jäänyttä teeteen Eleganttia. Ties kuinka kauan se oli siellä laatikossa muhinut. Hyvä, että sain senkin käytettyä! Piirongissa on kohta enää jäljellä kummallisia turalankoja, joita en kyllä aijo käyttää. Sitten on ihqulankoja, joita en raaskisi käyttää.
Tarkemmat tiedot neuleesta löytyvät täältä.  Näsiä kukki sinivuokkojen lähellä ja sopii värinsä puolesta hyvin huiviini. Merkillistä muuten, miten näsiän kukka jää helposti huomaamatta ruskeassa kevätmaastossa.

6 kommenttia: