sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Marjoja keräämässä


Tämän viikonlopun linturetki tehtiin perjantai-iltana. Ilta olikin mitä kaunein, lämmin, hiljainen, seesteinen. Kuvan kyhmyjoutsenet olivat retken suurin anti, lintuja ei ollut paljoakaan liikkellä, mutta ei se mitään. Rankan työviikon jälkeen sielu lepäsi maisemassa ja myöhemmin illalla nuotiotulen loimussa.


Yhtenä tämän vuoden neuletavoitteistani on  käyttää mahdollisimman usein joko jämä- tai varastolankoja. Tähän sopi mainiosti Ravelryn mysteerisukka-KAL. Sukkien nimi tulee pienistä marjoista, joita on varressa ja joita olisi pitänyt olla myös sukan terässä. Mie kuuntelin neuloessani niin keskittyneesti Välskärin kertomuksia, etten huomannut neuloa terään kuviointia. Tavoistani poiketen en purkanut, vaan tyydyin vähempään marjasaaliiseen.


En ole vuoteen neulonut itselleni sukkia, sukkavarastoni onkin huvennut niin, että täytyy laittaa puikot heilumaan, jotta saan sukkia jalkaani. Etenkin nilkkasukista on puute. Ihanaa! Saan neuloa sukkia! Olenkin kerännyt innoissani Ravelrystä ohjeita. Samalla on löytynyt useampi "pakko tehdä" peitto-ohjekin - mutta niistä sitten joskus myöhemmin.


Tänään aloitan neulomaan uusia mysteerisukkia, kunhan kaivelen varastoistani sopivan langan. Se on vaikeaa. Miulla on liikaa semmoisia lankoja, joita en raaski käyttää, vaan odottelen jotain superihanaa ohjetta niille. Mysteerisukasta ei etukäteen tiedä, onko se superihana vai ei.


Sukkien tiedot löytyvät Ravelrystä.

6 kommenttia:

 1. Otsikosta ajattelin, että oot löytänyt jonkun suon missä oli vielä karpaloita tai puolukoita;)
  Kauniit marjasukat. Ja nuotiostasi oon aina vaan pikkuisen kade, kunnes pääsen saareen oman tulen ääreen.

  VastaaPoista
 2. Ihanan oloinen luontoretki teillä taas ja todella kauniit sukat.

  VastaaPoista
 3. Komeat joutsenet! Sukat ovat myös nätit. Minä en saa valitettavasti viidessäkään vuodessa yksiäkään villasukkia rikki, joten olen neulonut loppuiän varaston (6 kpl) jo vuosia sitten.

  VastaaPoista
 4. Kevätretkellä on hana olla. Äsken olin koiran kanssa lenkillä ja voi että on ihana kun linnut laulaa ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Kauniit on nuo sukat, jotenkin sporttisen näköiset!!

  VastaaPoista
 5. Sukat ovat kivannnäköiset vaikka marjoja ei niihin niin paljon tullukaan. Veden äärellä ja nuotio niin eipä ole parempaa paikkaa rentoutua. minulla on sinulle haaste blogissani käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista