lauantai 10. toukokuuta 2014

Kansallispuistossa

Heräsin aamulla varhain käen kukuntaan ja teerien pulputukseen. Kodassa oli viileää ja viipyilin hetken lämpimässä makuupussissa ennen kuin maltoin nousta ylös. Kupponen teetä ja voileipä. Kamera ja kuvattava neule reppuun ja ulos raikkaaseen kevätaamuun! Kodan takana kohosi korkea kallio, jonka päältä olisi kaunis näkymä järvelle ja metsiin.
Kalliosta aikoinaan lohjeenneen kivilohkareen kylkeen oli hyvä levittää äskettäin valmistunut huivi. Olen aiemmin kertonut, että tavoitteenani tänä vuonna on neuloa kassillinen jämälankoja. Siihen Modern Quilt Wrap sopi mainiosti. Sain monta pientä nöttöstä käytettyä loppuun. Silti kassi näyttää yhtä täydeltä kuin aloittaessani neulomaan tätä huivia.
Huomasin myös, että olen erittäin ihastunut tiettyyn murrettuun punaiseen väriin. Kassissa on monta melkein samanväristä kerää. Seuraavassa jämälankaneuleessa se tulee olemaan hyvä asia, tässä se välillä hankaloitti neulomista, koska oli hankalaa löytää väri, joka erottuisi.
Tämmöinen huivi voi olla langanpäättelyn painajainen. Mie ratkaisin asian niin, että päättelin langat aina, kun yksi kokonainen ruutu oli valmis. Kun kaikki palat ja reunus oli neulottu, huivi oli valmis, eikä tarvinnut ryhtyä kauheaan lankojen päättelyyn.
En ole vielä varma, miten käytän tätä huivia. Pidänkö sen itse, vai annanko lahjaksi? Jos pidän itse, käytänkö sitä hartiahuivina vai laitanko sen  keinutuolin peitoksi?
Viimeisenä aamuna eivät käet kukkuneet, sillä yöllä oli satanut ja aamu oli sumuinen. Aurinko kuitenkin haihdutti sumun pian pois. Oli uskomattoman kaunista!

7 kommenttia:

 1. Upeita maisemia. Tuohan on varsin mukavannäköinen jämälankahuivi. Oikein pirteä!

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit huivissa ja upeita maisemia!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavat maisemat ja ihana on jämälankatyökin :)

  VastaaPoista
 4. Upeat maisemat ja huivi on todella pirteä!

  VastaaPoista
 5. Ihania maisemia! Kaunis, värikäs huivi.

  VastaaPoista
 6. Kauniit maisemat ja IHANA huivi!!!! Siis ihan oikeesti, aivan UPEA!

  VastaaPoista
 7. Neloskuvassa huivin värit kutsuvat kalliosta kätketyt värit mukaan karkeloon..

  VastaaPoista