lauantai 26. maaliskuuta 2016

Tumppuja kansallismaisemissa

Viime postauksesta on jo kuukausi. Mitään dramaattista ei ole tapahtunut. Kirjoitan blogiani yleensä vain viikonloppuisin. Ensin miut tainnutti kova kuume, sitten olenkin ollut viikonloput huitelemassa muualla, enkä ole ehtinyt päivittää blogiani. Tästä on seurauksena se, että neuleita on kertynyt vino pino esiteltäväksi.
Mysteerihuivikin löytyi. Kummallista, miten sitä joskus voi olla niin sokea! Huivi löytyi repusta istuinalustan välistä, kuten  Kristiina sen arvasikin=)

Hiihtoloman alotin kuumeessa, enkä sitten jaksanut Kolilla retkeillä juuri ollenkaan. Sen verran hiippailin vaaroilla, että sain nauttia upeista maisemista ja kuvata lapasia.
Ravelryn lapasryhmässä oli mysteerineulonta vuoden alussa. Tykkäsin kovasti mallista ja lapasten neulomisesta. Harmittaa vain, että valitsin värit huonosti. Ohjeessa kerrottiin, että värikontrasti olisi tärkeä. Ostaessani lankoja pidin tämän mielessä, mutta kun neuloin lapasia, huomasinkin, että värit eivät kuitenkaan erotu riittävän hyvin. Kuvassa värit erottuvat paremmin kuin oikesti. Mutta ainakin ne sopivat hienosti Kolin maisemiin.
Lapasten tiedot löytyvät täältä. Lankaa lapasista jäi sen verran, että aloitin neulomaan niistä kauluria.
Näistä lapasista jäi sen verran lankaa jäljelle, että päätin neuloa toisetkin lapaset. Ohjeena käytin Anna-Karoliina Tetrin Perinteiset lapaset -kirjasta löytyvää Lehtikirjat-mallia. Valitsin tämän mallin, koska samanlainen kuvio on Parikkalan lapasissa.
Kuvasin näitä lapasia Kolin itärinteillä, enkä huomannut valon muuttuneen. Suurimmassa osassa kuvia lapaset jäävät varjoon. Lumen kirkkaus vielä vaikeutti kuvaamista. Maisemat onneksi ovat hienot.

Lapasten tiedot löytyvät Ravelryn. Lankaa jäi vielä jäljelle. Aloitin jo neulomaan kämmekkäitä, mutta purin ne, koska niistä oli tulossa liian suuret.
12 kommenttia:

 1. Upeat maisemat ja hienot tumput!

  VastaaPoista
 2. Sulla on aina niin kauniita maisemakuvia ettei yhtään harmita jos kuvattava neulos jääkin sivuosaan.

  VastaaPoista
 3. Komeat on kuvausmaisemat kintailla :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja maisemia ja lapasetkin varmaan tarpeeseen lämpötilan puolesta.

  VastaaPoista
 5. Komeat on maisemat ja kauniita lapasia. Vahinko, että olit epäkunnossa.
  Erinomaista, että Mysteerihuivi oli tallessa ja löytyi just sieltä mistä pitikin.

  VastaaPoista
 6. Kauniita lapasia, eikä maisemissakaan ole moittimista.

  VastaaPoista
 7. Kauniit lapaset ja upeat maisemat!

  VastaaPoista
 8. Hienot on maisemat, en muuten muista, koska olisin viimeksi nähnyt noin paljon lunta. Kivat lapaset, molemmat.

  VastaaPoista
 9. Sinä se osaat hakea maiseman neuletyön mukaan.
  Raaskitko käyttää näitä kauniita lapasia laisinkan.

  VastaaPoista
 10. Sulla on aina niin kauniita maisemia täällä ja myös tosi kauniita käsitöitä. Kiinostaisiko vaihteeksi pehmolelun teko pakolaislapselle. Blogissani haasteesta enenmmän.

  VastaaPoista