sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Sukkia

Kun on "jäänyt jälkeen" näissä postauksissa ja valmistuneiden neuleiden pino sen kun kasvaa, alkaa olla hankalaa muistaa niistä mitään sen kummempaa kerrottavaa. Tänä talvena olen neulonut sukkia ja lapasia. Niitä tarvitaan aina. Ne ovat kivoja lahjoja ja tuliaisia ja mie itsekin käytän villasukkia joka päivä.

Nämä sukat neuloin niiden nimen vuoksi. Joskus mallilla on niin mukava nimi, että se on neulottava nimen vuoksi. Näiden sukkien nimi oli Bertie Wooster Faux Pas. Ohjeen löysin Ravelryn Solid Socks-ryhmän tammikuun mysteerineulonnasta. Bertie Wooster on yhden miun lempitelkkarisarjan, Kyllä Jeeves hoitaa, toinen päähenkilö. Sarjaa ei enää esitetä, mutta sen muistaminen jaksaa aina naurattaa.

Eräässä Wooster-kirjassa Bertie Wooster sai päähänsä, että violetit sukat ovat viimeisintä huutoa herrasmiesten pukeutumisessa. Tästä ohjeen kirjoittaja oli saanut innoituksensa. Koska miulta löytyi juuri sopivaa violettia lankaa piirongin kätköistä, oli sukat pakko neuloa. Nimen lisäksi sukissa ei ollut mitään ihmeellistä. Niissä on perin tavallinen miesten sukkien salmiakkikuvio neulottu nurjilla silmukoilla. Lisätietoja löytyy täältä.

Vihreiden sukkien innoitus on myös peräisin Ravelrystä. Siellä Lankalaatikko-ryhmässä järjestettiin Lumisota, jossa kisailtiin siitä, kuinka nopeasti sai neulottua sukat. Kisa oli maksullinen, sukkaohjeita tuli muistaaksi viisi.

Kisasta saaduilla rahoilla tuettiin Planin kautta tyttöjen koulutusta. Mie en osallistunut kisaan, vaan olin mukana pasifistina. Toistaiseksi olen neulonut viidestä ohjeesta vain yhdet sukat, mutta koska ohjeet olivat niin kivoja, neulon varmasti muutkin.
Ravelrystä löytyy tiedot sukkien ohjeesta. Lumisodan loputtua ohje on ilmainen.

P.S. Vielä on pakko lisätä tänne loppuun yksi kuva:6 kommenttia:

 1. BW on kyllä niin paras, vaikka olisi missä ohjelmassa, niin aina tulee hymy huulille. Siis violetit sukat miehille:D

  VastaaPoista
 2. Niinpä, mikseivät miehet voisi pitää violetteja sukkia :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia, etenkin nuo vihreät! Ja ihana Leevi! (Olihan se Leevi?) =)

  VastaaPoista
 4. EhhhhhDOTtomasti violetit sukat.
  Alanpa kutoa heti.

  Ja pojille terveiset. Joko E:llä on violetit sukat?

  VastaaPoista
 5. Ompa onnellisen näköinen koiruus. :)
  Ihmeesti niitä sukkia vaan menee ja menee, eli sukkatehdas voi toimia jatkuvasti. Kauniit nämäkin.

  VastaaPoista