lauantai 21. toukokuuta 2016

Udaberri - kevät

Kevääseen kuuluvat linturetket mm. Suomenlahden rannoille. Olimme viime viikonloppuna Virolahdella seuraamassa arktikaa. Kova kaakkoistuuli vähensi muuttoa, mutta silti oli mukava reissu. Nyt oli hyvää aikaa kuvata juuri valmistunut neule. Ei tarvinnut huolestua siitä, että lintuja menisi huomaamatta ohi.
 Udaberri on baskin kieltä ja tarkoittaa kevättä. Huivin suunnittelija on Baskimaasta kotoisin. Keväinen huivi onkin, kevyt, ilmava ja raikkaan värinen. Neuloessani muistelin patalappua, jonka neuloin 8 vuotta sitten retkikeittimeen. Lanka oli jotenkin samanlaista. Patalappu on yhä käytössä retkillä. Toivottavasti huivi säilyy hienona yhtä kauan.
Huivilangan ostin Wienin reissulta viime syksynä. Toivoin, että huiviin olisi mennyt koko vyyhti, mutta sitten huivista olisi tullut vieläkin pidempi. En oikein osaa käyttää tämän muotoisia huiveja, semmoiset isot kolmiohuivit on helppo laittaa harteille. Kapea huivi on hanla laittaa kauniisti kaulalle.
Ohjeessa pitsiä oli vain huivin leveässä päässä.  Muutin ohjetta sen verran, että neuloin pitsireunuksen koko pitkän reunan matkalle, jotta olisin saanut kulutettua enemmän lankaa.

Neuleen tiedot ovat täällä.

3 kommenttia:

 1. Nätti huivi! Minä tykkään sellaisista pitkistä, voi kääriä monta kertaa kaulan ympäri.

  VastaaPoista
 2. Arktika oli viikolla lentänyt yli, satojatuhansia hanhia oli Söderskärillä Sipoossa nähty, ilmeisesti jopa ennätysmäärä.
  Linnuille pitää ohjelmoida ylilento viikonlopuksi niin useampi voisi hienot aurat nähdä.
  Huivi on kaunis, väri on kiva. Pitsireunus ei mun silmään oikein istu mutta kaunis sekin on.

  VastaaPoista
 3. Huivi on tosi nätti ja väri todellakin raikas, mutta huivin sijoittelu kaulaan on minullekin ongelma.

  VastaaPoista