sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kotiopettajattaren huivi

Olen näköjään tänä vuonna hurahtanut huiveihin. Niitä on vaan niin mukavaa neuloa!!  Tämän huivin neuloin koska suunnittelija oli saanut inspiraationsa Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaanista ja koska se neulottiin paksummasta langasta kuin yleensä neulon.
Luin Kotiopettajattaren romaanin vuosikymmeniä sitten ensi kertaa. Heti sen jälkeen kaivoin kirjastosta kaikki Bronten sisarusten kirjat ja heidän elämänkertansa. Sittemmin olen lukenut ne uudelleen ja uudelleen ja katsonut kaikki mahdolliset elokuvaversiot. Nyt sitten oli vuorossa huivin neulominen.
Kun pohdin sitä, että ehtisinkö neuloa vielä yhden uuden huivin, sattui niin että hyvä ytäväni Katri laittoi miulle paketin, jossa oli yllätyksenä juuri sopiva määrä sopivan paksuista lankaa. Aloitin huivin melkein siltä istumalta.
Muutin ohjetta, koska huivista olisi muuten tullut liian pieni ja halusin neuloa siihen kaikki kerät. Alkuperäisessä huivissa oli vain 2 reikäkerrosta. Neuloin vielä ylimääräisenä reunaan kuvion nurjilla silmukoilla, mutta se ei juuri kuvissa näy.
Huivista tuli ihana suuri ja lämmin, juuri sellainen, jonka voisi kuvitella Jane Eyren harteille, kun hän käveli Yorkshiren nummilla. Suomessa ei nummia ole, mutta metsää riittää. Huivi onkin kuvattu kymenlaaksolaisessa metsässä vanhan eräkämpän pihamaalla.
Huivin tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

5 kommenttia:

 1. Kaunis ja rauhallinen huivi.
  Herkät ketunleivät, hyvin sait kuvaan sen pienet yksityiskohdat.

  VastaaPoista
 2. Sievä huivi ihanassa ympäristössä :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis. Värisävy on lämmin, mutta sopii myös kesäiseen kasvuun ja marjojen kypsymiseen.

  VastaaPoista