tiistai 28. kesäkuuta 2016

Loman alkuun

Mikä sopisi loman aloittamiseen paremmin kuin rantasauna ja uiminen. Koska meillä ei ole omaa rantasaunaa, vuokraamme sellaisen aina tarpeen tullen. Tällä kertaa Mäntyharjun Linkkumyllystä. Miten suloista olikaan nauttia kunnon löylyistä ja virkistävästä uimisesta! Siitä alkoi työharmitusten unohtaminen.
Asiaa auttoi myös saunan jälkeen kauniiden sukkien kuvaaminen. Olen tänä vuonna neulonut paljon sukkia, mutta nämä ovat toistaiseksi mieluisimmat. Näitä oli todella mielenkiintoista neuloa. Kuvio on kaunis ja helmet tuovat sopivaa bling blingiä sukkiin. Neuloin helmiä vain varsiin, sillä kokemuksesta tiedän, että helmet jalkaterässä painavat kengissä ikävästi.
Sukissa oli erikoinen kantapää. Mitään kantalappua ei neulottu edestakaisin, vaan lisättiin silmukoita kiilaa varten. Sitten neulottiin kantapään käännös ja kavennettiin kiilan ylimääräiset silmukat pois. Aika veikeä tapa tehdä kantapää! Tätä täytyisi kokeilla vielä kerran, jotta hahmottaisin tämän kunnolla.  Tämä tapa voisi olla kirjoneuleessa kätevä.
Malli on Ravelryn Solid Socks-ryhmän touko-kesäkuun mysteerineulontamalli. Siinä ryhmässä on kyllä aina kivoja sukkamalleja. Iiks! Tällä viikolla alkaa uusi. Nyt lähden etsimään sopivia lankoja.

Ai niin, lopuksi vielä kuva junasukista, jotka neuloin erään pakolaisperheen juuri syntyneelle tyttövauvalle.


5 kommenttia:

 1. Hienot saunasukat :), mutta nuo vaaleanpunaiset junasukat on hellyttävät.

  VastaaPoista
 2. Sukkasi ovat todella kauniit! Itse olen pysynyt tavallisissa kantapäissä, mutta joskus sitä voisi irroitella ja kokeilla jotain uutta. Söpöt junasukat.

  VastaaPoista
 3. Upeat sukat! TdS:n toinen ohje oli myös Heidi Nickin käsialaa ja kantapää oli samanlainen kuin näissä. Ja kolmannessakin mallissa oli. Tosi helppo ja hyvin istuva kantapää munkin mielestä!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja niin mielenkiintoiselta malli näyttää, ettei sen parissa varmaan ehdi pitkästyä.
  Olipa minulle ilmaantunut paljon katseltavaa ja ihailtavaa täällä viime käyntini jälkeen, ihania huiveja ja aina niin ihania maisemiakin. Ja ne Karjalan käköset -lapasetkin. :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja kaikkea muutakin ihanaa täältä löytyi. Pitääpä muistaa poiketa useammin!

  VastaaPoista