lauantai 1. lokakuuta 2016

Lisää huiveja

Vihdoinkin kovat tuulet tyyntyivät syyskuun alussa ja pääsimme melomaan lähijärvelle. Keli oli niin ihana, että kiersimme isojen saarten ympäri ennen kuin rantauduimme laavun rantaan. Oli ihanaa istua nuotion ääressä ja tuijotella järvelle.
Aloitin heinäkuussa neulomaan mysteerihuivia, jonka inspiraatio tuli syksyn putoavista lehdistä. Miulla sattui olemaan piirongin laatikossa riittävästi valkoista pitsilankaa. Koska malli oli alussa ilmainen ja olin lomalla, innostuin neulomaan huivia.
Ohje oli tarkoitettu ympyrän muotoiselle huiville, mutta onneksi siitä oli tarjolla 3/4 -versiokin. Miusta ympyränmuotoinen huivi on pöytäliina, eikä miulla ole pyöreätä pöytää. Huivista tuli kuitenkin erikoisen muotoinen. Se on pitempi ja kapeampi toisesta reunasta kuin toisesta. Jouduin venyttämään huivin kelojen väliin, eikä erikoinen muoto näy kuvissa. Oudosta muodosta huolimatta tai ehkä juuri sen takia huivi istuu harteilla hyvin.
Huivin tiedot löytyvät täältä.
Kerroin Kesälomalla -postauksessani , että elokuussa kävin Pukkilan puikkopäivillä. Siellä Janina Kallio oli kertomassa huivimalleistaan. Innostuin ostamaan ohjeen ja Handun ihanaa lankaa. Luulin, ettei vyyhdissä ollut ohjeen vaatimaa määrää. Niinpä päätin neuloa huivin pienemmillä puikoilla, mikä osoittautui virheeksi. Huivista ei tullut tarpeeksi suurta ja kevyenoloista. Ja lankaa jäi jäljelle, joten olisin voinut käyttää suurempia puikkoja.
Huivi ei myöskään pingoituksessa muotoutunut oikeaan muotoonsa, koska neulos ei ollut riittävän löysää.  Mietin jo purkamistakin, mutta toisaalta huivi on ihan kaunis. Taidan neuloa mallin vielä jostain toisesta langasta paksummilla puikoilla.
Täältä löytyvät huivin tiedot.
Vaikka päivä oli ollut lämmin, illansuussa tuulenvire kääntyi pohjoiseen ja ilma viileni niin, ettei enää tehnytkään mieli uimaan. Oli parasta palata kotiin sohvan nurkkaan neulomaan.

5 kommenttia:

 1. Ekassa kuvassa hieno ja kaunis järvnenpeili.
  Josko olis joku pieni ihminen jolle huivin voisit antaa.
  Valkoinen on kyllä kaunis mutta mulla ei olis tuollaiselle mitään käyttöä, liian suuri.
  Kiva kun voitta tuolleen järvellä ulkoilla ja nuotioilla käydä.

  VastaaPoista
 2. Valkoinen huivi on aivan huikean ihana!

  VastaaPoista
 3. Upeita järvimaisemia!! Punainen huivi on niin lämmin väriltäänkin ja Valkoisessa huivissa putoavat lehdet pääsevät ihanasti esiin!

  VastaaPoista
 4. Ihania huiveja sulla valmistunut useampikin kappale.
  Mun Maikell-huivi valmistuu huomenna, puuttuu enää päättelykerros mutta se pingotus voi kestää muutaman viikon. Inhottava homma kun täytyy kontata lattialla ja selkä ei tykkää yhtään.

  VastaaPoista