lauantai 19. marraskuuta 2016

Hiiala hiiala hei!

Huiveja siellä ja huiveja täällä, siellä huivi, täällä huivi, joka puolella huivi, huivi! Hiiala hiiala hei!
Tämmöinen mukaeltu laulunpätkä soi korvamatona viikko sitten Repovedellä, jossa olimme patikoimassa kauniissa talvisessa metsässä.
Pari vuotta aloin neuloa huivia, johon olisi pitänyt tulla pitsiä, intarsiaa ja raitoja. En tykännytkään mallista ja purin huivin alun. Huivimalli oli suuri, joten lankaa jäi monta kerällistä. Keväällä päätin, että nyt neulon kerät. Aloin kerätä Ravelryyn sopivia huivimalleja.
 Sinistä huivia neuloin kuukausikaupalla. Tein siitä ohjetta suuremman, koska halusin neuloa siihen kaikki siniset langat. Toisaalta neulominen oli nopeaa, koska ennen reunapitsiä ei ohjetta tarvinnut juurikaan seurata. Huivin tiedot löytyvät täältä.
Sinisten lankojen jälkeen oli vuorossa vaaleanpunainen kerä. En ole vaaleanpunaisen ystävä, mutta yllätyksekseni sitä olikin mukavaa neuloa. Ravelryssä alkoi juuri sopivasti KAL, johon tarvittiin yksi kerä pitsilankaa. Osallistuin siihen ja huivi valmistui nopeasti. Valitettavasti lumi teki tepposet ja kuvassa kaunis kuvio ei oikein erotu. Tästä pääsee katsomaan lanka- ja ohjetiedot.

Viimeiseen kerään oli hiukan hankalaa löytää ohjetta. Sitten keksin! Citron!   Citron on yksi Ravelryn suosituimmista huivimalleista, se on neulottu yli 12700 kertaa ja yli 7000 neulojalla se on jonossa. En yleensä innostu siitä, mistä "kaikki" muutkin, mutta nyt halusin tuhota viimeisen kerän. Jo neuloessani ymmärsin, miksi malli on niin suosittu. Huiviin tulee kivoja raitoja silmukoita lisäämällä ja kaventamalla. Huivi valmistui muutamassa päivässä, mutta ei ilman harmistusta. Lanka loppui kesken päättelyn! Onneksi varastoista löytyi samanväristä lankaa, jolla sain huivin pääteltyä. Lanka oli erilaista kuin ihanan pehmeä Rowan Fine Lace, mutta valmiista huivista eri lankaa ei huomaa. Kerrankin suuresta lankavarastosta oli hyötyä.


7 kommenttia:

 1. Noin monta kaunista huivia olet neulonut! Kyllä keskimmäinen pitsihuivi on minun suosikki. Se on aina voitto kun saa kulutettua vanhoja lankoja pois.

  VastaaPoista
 2. Ihania huiveja kaikki, oma suosikki on tuo viimeinen :)

  VastaaPoista
 3. Henkäyksen ohuita lankoja. Kauniita ja malliltaan moneen tilanteeseen käypiä.

  VastaaPoista
 4. Upeat huivit, kuin myös tunnelmalliset kuvauspaikat.

  VastaaPoista