lauantai 5. marraskuuta 2016

Huivi karuilta seuduilta

Shetlandissa on ainakin kuvien ja telkkarisarjojen perusteella karua, mutta kaunista. Niin on myös Ukonsärkällä. Kapea harju jää soiden ja kirkasvetisten lampien väliin. Metsää on täältä ollut hankalaa kaataa, joten se on saanut olla satoja vuosia rauhassa. Tämmöisiä paikkoja ei Suomessa enää ole paljoakaan.
 Shetlandissa on kylmää ja tuulista. Naiset ovat suojautuneet kylmältä kääriytymällä perinteisiin lämpimiin huiveihin. Ukonsärkällä oli melko tyyntä, mutta lämpöasteita ei ollut kuin muutama. Täällä oli hyvä kuvata myös shetlantilainen huivi. 
Shetlantilaisessa huivissa neulotaan ensin keskuskolmio. Sen reunoilta nostetaan silmukat ja neulotaan kolmion reunoille leveä, raidallinen pitsi. Lopuksi päätellään silmukat myös pitkältä sivulta.
Huivi oli yllättävän nopea neuloa. Mie neuloin ohuesta Wetterhoffin Sivillasta, mutta tähän huiviin sopisi myös paksumpi lanka. Kolmion raitojen kohdalla lankaa jatkettiin miulle uudella tavalla huovuttamalla langanpäät yhteen. En vain heti hoksannut, ettei Sivilla huovu hyvin, sillä siinä on silkkiä. Nyt jännitän purkautuvatko miun langan vaihdot - toivottavasti eivät.
Ravelrystä löytyvät ohje-, lanka ja puikkotiedot.

6 kommenttia:

 1. Erikoinen, kaunis huivi on just tuohon maastoon sopeutuva.
  Hienot maisemat taas näytit. On kyllä erikoinen paikka. Jäkälääkin näyttää olevan. Just lehdestä luin kuinka jäkälät on syöty loppuun pohjoisessa.

  VastaaPoista
 2. Sekä paikka että huivi ovat tavattoman kauniit!

  VastaaPoista
 3. Kaunis paikka ulkoiluttaa kaunista huivia.

  VastaaPoista
 4. Huivi on todella kaunis! Toivottavasti huovutukset pitävät.

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi karun kauniissa maisemassa :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi. Sinulla on silmää upeille kuvauspaikoille.

  VastaaPoista