lauantai 12. marraskuuta 2016

Puolukoita

Kuukausi sitten Patvinsuolla  puolukat olivat vielä suuria, mehukkaita ja makeita. Olisipa ollut aikaa pysähtyä poimiaan niitä! Napsin niitä suuhun ja etsin sopivaa kuvauspaikkaa taskussani kulkeville Puolukoille.
Piirongin laatikot tursuavat jämälankoja, jotka unohtuvat sinne vuosikausiksi. Niinpä päätin, että yritän neuloa aina langat loppuun. Tästä hatusta jäi sen verran lankaa, että pystyin käyttämään  loppulangan kämmekkäisiin. Halusin harmaaseen väriin jotain piristystä ja löysinkin pienen kerän Pirtin kehräämön punaista lankaa. Siitä sain idean neuloa lapasiini pieniä puolukoita.
 Kun olin neulomassa Puolukoitani, eräs ystäväni ihastui niihin. Päätin antaa kämmekkäät hänelle. Onneksi lankaa oli jäänyt sen verran, että pystyin neulomaan toiset. Tällä kertaa jatkoin ranteen puolukkakuviota koko ajan. Taidan kuitenkin pitää ensimmäisestä versiosta enemmän. Se on jotenkin rauhallisempi.
Patvinsuolle en saanut mukaan ensimmäistä paria, sillä se lämmitti jo ystäväni käsiä. Vanha palokangas oli punaisenaan puolukoista ja marjastaja minäni oli harmissaan siitä, että puolukat jäivät metsään. Lohtua toi vanha, metsäpalossa vahingoittunut männyn runko, johon neulomani Puolukat asettuivat kauniisti.
Mitään tarkempaa ohjetta kämmekkäille ei ole. Lanka- ja puikkotiedot olen kirjannut tänne.
 

8 kommenttia:

 1. Tosi ihania puolukoita, niin maassa kuin neuleissa:)

  VastaaPoista
 2. Ne ekat on mun mielestä kivammat, mutta molemmat on ihan puolukoita. Harmi, harmi että sinne jäivät makoisat marjat.
  Komeata keloa halailet;)

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat molemmat parit, mutta minuakin miellyttää enemmän nuo, missä punaisia puolukoita on koko matkalla! =)

  VastaaPoista
 4. Kauniit puolukkaiset niin kämmekkäät kuin mättäätkin! Minä niin ihailen aina näitä sinun kuviasi ja niiden ottoympäristöä. Maltat odottaa kuvaamisen kanssa niin kauan, että voit tehdä sen jossain kauniissa maiosemassa. Minä aina pikaisesti vain nappaan kuvat jossain sopivassa paikassa ja mahdollisimman hyvässä valossa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit puolukkakämmekkäät, ei ihme, että niihin ihastuu!

  VastaaPoista
 6. Onpa ihanat kämmekkäät molemmat, mutta punaisen ystävänä puolukkaisemmat on enempi mieleen :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit kämmekkäät; punainen piristää kivasti harmaata neulosta :)

  VastaaPoista