sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Joulukalenteri nro 4

On niin ihanaa, kun talvellakin pystyy retkeilemään. Kesäretkillä miulla on usein neulottavaa mukana, mutta talvella vain kuvattavaa. Melko lähellä kotiani on virta, joka yhdistää kahta järveä. Virran suussa on laavu, jonne yleensä johtaa talvella latu, mutta tänä talvena on liian vähän lunta.
Viime kesänä kävin Jyväskylässä Titityyssä. Sieltä tarttui mukaan useampikin vyyhti lankaa, mm. Tukuwoolia. Olen parina vuotena osallistunut jämälankavillasukkajoulukalenteriin. Vuosi sitten järjestäjät kyselivät, kiinnostaisiko joulukalenterihuivi enemmän kuin sukat. Niinpä nyt neulottiin huivi, johon miulla oli prikulleen oikeat langat! Ne kesällä ostetut Tukuwoolit. No, jouduin turvautumaan yhteen siniseen vyyhtiin Pirtin kehräämön karstalankaa, koska en ollut ostanut riittävästi Tukuwoolia.
Kun huivi oli melkein valmis, huomasin että olin napannut käsityöpussista heti alussa väärän värin. Sininen ja vihreä vaihtoivat paikkaa. Sinisen piti olla kontrastiväri ja vihreällä oli tarkoitus neuloa pitsit. En käynyt purkamaan, huivista tuli ihan hyvä näinkin. 
Vaikka huivista tuli hieno ja sitä oli mukavaa neuloa, jäin kaipaamaan jämälankasukkakalenteria. Sellaiset neulon joulukuussa!
Huivin tiedot löytyvät täältä.

6 kommenttia:

 1. Upeat värit huivissasi! Minulta taas jäi tuo huivi väliin. Ehkä neulon sen joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. Ihanan värikäs huivi! Minun pitäisi varmaan jossain vaiheessa kokeilla tehdä jonkinlainen huivi - olen niin jumiutunut noihin sukkiin ja lapasiin ja niissäkin vaan ihan perusjuttuihin :)
  Taimitarhan syyssukat tein syksyllä ja nyt on vieläkin työn alla Taimitarhan joulukalenterisukat, pitäisi urakoida ne valmiiksi, että voi aloittaa jotain uutta kivaa :) Mutta siinä oikeastaan mun "haastavimmat" työt, muuten teen tosiaan ihan perusjuttuja.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi sinullakin. Ihana huomata kuinka erilaisia näistä kaikista Satakielistä tulee kun on eri värit.

  VastaaPoista
 4. Ihana kuvauspaikka ja huivin väri erottuu kauniisti talvisesta luonnosta.

  VastaaPoista