lauantai 1. huhtikuuta 2017

Verenpisarat tunturissa

Tammikuussa Ravelryn Solid Socks-ryhmässä neulottiin mysteerisukkia, joiden inspiraationa oli Kotukutuku eli verenpisara. Miulla oli piirongin kätköissä verenpisaran kukkiin sopivaa Roosa nauha -sukkalankaa, joten pääsin neulomaan heti mysteerin alettua.
Ohjeessa sukat neulottiin kahdella pyöröpuikolla varpaista ylöspäin. Mie neuloin sukkapuikoilla ja sen vuoksi välillä oli hankalaa ymmärtää ohjetta. Niinpä miun sukat eivät ole ihan ohjeen mukaiset. Terässä on liian vähän verenpisaroita ja varressa liikaa. Lopputulokseen se ei tietenkään vaikuta, mutta olen sittemmin hankkinut kahdet lyhyet 2 mm pyöröpuikot, joilla voi neuloa sukkia. Pitkiä miulla on, mutta miusta on liian vaivalloista koko ajan kiskoa pitkää kaapelia.
Sukat pääsivät retkelle hiihtolomalla Riisitunturille. Lumikenkäilimme tunturin yli Uudenlammen laavulle. Tunturissa oli sumua, mutta maisemat olivat silti todella kauniit. Riisitunturin huipun jälkeen saimme edetä omia polkuja pitkin laavulle saakka. Sukat oli tarkoitus kuvata siellä, mutta paikalle pyrähti 8 koirarekeä, joten kuvaamisesta ei tullut mitään. Onneksi paluumatkalla Riisitunturin huipun kyltit tarjosivat hyvän kuvauspaikan ja samalla mahdollisuuden pieneen lepotaukoon rankan nousun jälkeen.
Sukkien tiedot löytyvät täältä.

3 kommenttia:

 1. Kauniita, sekä maisemat että sukat :)

  VastaaPoista
 2. Kauniin väriset sukat ja upeat maisemat.

  VastaaPoista
 3. Kesäksi meinasin kasvattaa hienot verenpisarat verannalle. Vielä en ole löytänyt siemeniä, mutta ehkä niitä saa ostettua taimina.
  Hyvää tulevaa pääsiäistä!

  VastaaPoista