tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kukkivassa metsässä

Loman aluksi kävimme kävelemässä Elimäellä Mustilan arboretumissa.  Alppiruusut eivät vielä kukkineet, mutta osa atsaleoista oli täydessä kukassa. Ihailtavaa riitti. Toivoin löytäväni jonkun rauhaisan kolkan, jossa voisin kuvata mukana olevia neuleitani. Synkän purppurapihtametsikön kätköistä sellainen löytyikin.
Olen Ravelryn Solid Socks -ryhmän mysteerineulontojen vankkumaton neuloja. Touko-kesäkuussa siellä neulottiin (ja neulotaan) Doc Matin TV-sarjaan perustuvat sukat. Sarja kuului aikoinaan lempiohjelmiini, joten aloitin neulomaan näitä sukkia innostuneena .
Neuloessani sukkia malli tuntui jotenkin liian yksinkertaiselta. Ihmettelin, että näkyvätkö nurjilla silmukoilla tehdyt kuviot selvästi sukasta. Sain huokaista helpotuksesta. Valmiista, pestyistä sukista kuviot näkyvät selvästi. Tosin kuvista ei erotu edessä oleva ankkurikuvio kovin selvästi, mutta se onkin kuvaajan vika.
Sukat päätyvät Miehelle, jonka jalkoihin ne sopivat täydellisesti. Portwenn-sukkien tiedot olen jälleen kirjannut Ravelryyn.
Toinen rauhallinen paikka löytyi kahvilan pihasta. Olin keväällä neulonut kaulurin, jota en ole ehtinyt aiemmin kuvata. Myös tämä oli mysteerineule, johon osallistuin koska lankana oli paksu lanka. Yleensähän neulon kaiken ohuista langoista, mutta nyt teki mieli neuloa joutuisampaa lankaa. Löysinkin lankakaupasta ihanan pehmeää merinoa.
Lanka oli hiukan ohjeen lankaa paksumpaa, mutta ajattelin ettei se kaulurissa haittaisi. Lopputuloksesta tuli valtavan suuri. Miten tämmöistä pidetään päällä? Olen miettinyt ja kokeillut sitä monta kertaa, mutten ole täysin tyytyväinen. Ohuemmasta langasta olisi varmaan tullut helpommin pidettävä.
Kaulurista kääntyy helposti nurja puoli päälle ja yläreuna jää lerpattamaan. Malli on kuitenkin sellainen, että oikea puoli pitäisi olla päällä koko ajan.
No, onneksi tässä on vielä aikaa pohtia tätä asiaa ennen ensi talvea! Miulle luonteenomaisin tapa olisi tuo pään yli vetäminen, jolloin käyttäisin sitä päähineenä. Kauluri on niin paksu, etten tiedä, missä tilanteessä pystyisin pitämään sitä pelkästään kaulan ympärillä ilman, että tuntuisi ahdistavalta.

Kaulurin tiedot löytyvät täältä.
Sain ihanan yllätyksen postissa viime viikolla. Olin voittanut Neilin neuleiden arvonnassa Suklaakirjan ja muita herkkuja. Kiitos Neili mieluisasta arpajaisvoitosta!!

5 kommenttia: