keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Joulukalenteri nro 5

Viime joulukuusta ja joulukalentereista on jo aikaa. Miehän innostuin silloin netin käsityöjoulukalentereista niin, että hyvä kun muuta ehdin tekemäänkään. Yksi näistä oli Soja Murron kansanomainen kirjontakalenteri.
Kalenterissa kirjottiin päivittäin pieni pätkä kansallispukujen kirjonnoista peräisin olevia malleja. Viimeisinä päivinä ommeltiin käsin kirjonnasta ja tilkuista tasku. Kaikki materiaalit ja ohjeet kuuluivat pakettiin.
En kuitenkaan päässyt talven pimeydessä ensimmäisiä päiviä pitemmälle. Nyt kesällä oli enemmän aikaa ja etenkin valoa tehdä tasku valmiiksi. Ohjeet olivat hyvät, mutta ensikertalaisena miulla oli vaikeuksia. Taskuun varatusta pellavakankaasta oli vaikeaa laskea lankoja. Jos olisin alussa tutkinut kangasta tarkemmin, olisin voinut vaihtaa sen toiseen. Miulla olisi ollut varastoissa äidin kutomaa pellavakangasta, josta lankojen laskeminen olisi ollut helpompaa. 
En myöskään ymmärtänyt vetää kirjontalankaa riittävän tiukalle reikäompeleessa, joten siihen ei juurikaan tullut reikiä.
Taskun kirjominen sai miut kunnioittamaan kansallispukujen kirjontoja entistä enemmän. Niiden tekijät ovat todella taitavia!
Kuvasin taskun viime viikonloppuna Heinävedellä Valamon luostarissa, jossa vierailin. 


4 kommenttia:

 1. Kiva kalenterityö ja kätevä tasku tuloksena. Mun täytyy olla hereillä joulun alla josko tuollainen kalenterityö taas tulisi niin pitää osallistua.
  Just sain valmiiksi yhden kirjonnan, tarvii viimeistellä työ, jotta sen voi kuvata ja blogata. Aloitin jo uudenkin kirjomisen.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tasku! Kunnioitan taitavia kirjojia ja ompelijoita kovasti, koska itseltä taito puuttuu.

  VastaaPoista
 3. Ihailen sinun kädentaitojasi. Olet kokeileva, luova ja kuvauspaikkasi ovat aivan muuta kuin koti.

  VastaaPoista
 4. Sinun blogissa on aina ilo vierailla. Jälleen kerran upea käsityö ja kuvauspaikka. :)

  VastaaPoista