lauantai 29. heinäkuuta 2017

Joen rannalla

Vihdoinkin oli viikonloppuna hieno kesäsää ja pääsimme retkelle pienen joen rantaan. Mukana olivat eväät, uikkarit, pyyhkeet ja neulotut sukat ja lapaset kuvaamista varten. Vesi solisi koskessa, perhoset ja sudenkorennot lentelivät rantaniityllä, aurinko paistoi ja oli ihana kesäpäivä.
Ihastuin Sydämeni laulu -sukkiin heti kun näin ne Ravelryssä. Hankin langat innolla, mutta kun aloin neulomaan, huomasin että jostain syystä olin ostanut liian paksua lankaa. En kuitenkaan malttanut enää odottaa, että pääsisin uudelleen kaupungin lankakauppaan, vaan päätin neuloa sukat. 
Neuloin samalla muutakin ja sukat olivat välillä pitkäänkin poissa käsistä. En oikein tiedä, mitä tapahtui, mutta toisesta sukasta tuli suurempi kuin toisesta. Miun käsiala pysyy yleensä samana, joten luulen, että toinen sukka on neulottu eri puikoilla kuin toinen. Harmittaa. Onneksi mallina toiminut Mies ihastui sukkiin. Ne sopivat hänelle hyvin ja koska hän pitää niitä unisukkina, ei haittaa vaikka toinen sukka on hiukan suurempi.
Kanada viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhliaan. Koska Mies on sieltä kotoisin ja olen itsekin siellä asunut, halusin jotenkin juhlistaa tätä neulomalla. Grocery Girls -podcastissa  on meneillään Kanada-KAL, johon päätin osallistua näillä Newfoundland -lapasilla. Vaikka lapasissa on samoja värejä kuin yllä olevissa sukissa, ne on neulottu eri langasta. Miulla oli peitosta jäljellä Seiskaveikkaa, jota päätin käyttää näihin lapasiin.

Ei lapasissa mitään erityisen kanadalaista ole, enemmänkin niissä näkyy pohjoismainen vaikutus. Toisaalta juuri se on kanadalaista. Eri maista tulleet siirtolaiset ovat tuoneet mukanaan omaa kulttuuriaan ja siitä on syntynyt Kanada. Newfoundland -lapasissa näkyy miusta aika hauskasti eräs 100 vuotta juhlivan Suomen perinteinen lapasmalli, joten näillä lapasilla voi juhlia Suomeakin.
Miulla on vielä toinenkin suunnitelma Kanadan ja Suomen juhlimiseen, mutta odottelen siihen lankoja. Toivottavasti ne saapuvat ajoissa valtameren poikki.

2 kommenttia:

  1. Pitkästä aikaa tulin ihailemaan sinun töitäsi ja paljon ennen näkemätöntä kaunista täällä olikin sukkien ja käsineiden lisäksi huivi ja puserokin tuolla aiemmissa postauksissa. Minusta on tullut kovin laiska blpgien seuraaja ja sen myötä myös laiska kommentoija, mutta aina silloin tällöin piipahtelen muutamassa suosikkiblogissani kerrallaan.

    VastaaPoista
  2. Upeat sukat ja kauniit lapaset! Tykkään noista väreistä kovasti!

    VastaaPoista