lauantai 16. syyskuuta 2017

Karjalaista

Ravelryn muistiinpanojen mukaan olin aloittanut neulomaan Echoes from Karelia -sukkia heinäkuun 25.päivä. Olimme lähdössä viikon päästä Kolille lomailemaan ja halusin aloittaa mukavan matkaneuleen. Löysin piirongin kätköistä puolitoista kerää vyötteetöntä harmaata, vajaan kerän valkoista ja uuden kerän punaista sukkalankaa. Sain sukan hyvään alkuun ennen lähtöä, joten automatkalla sain ensimmäisen sukan melkein valmiiksi. Juuri ennen Kolia ensimmäinen kerä lankaa loppui. Kaivelin käsityöpussista toisen kerän esiin ja jatkoin neulomista. Samalla mietin, että illalla aloittaisin toisen sukan ja ehkäpä ehtisin jopa kuvaaman sukat Kolilla.
Sitten heräsin mietteistäni ihmettelemään, että miksi uusi lanka tuntui niin kummalliselta. Kauhukseni huomasin, että se ei ollutkaan samaa lankaa kuin ensimmäinen kerä. Väri oli tismalleen sama, mutta langan paksuus ei. Ensimmäinen kerä olikin nähtävästi Sisua ja toinen Hotsocksia. Miten näin voi käydä!! Miuta harmitti kovasti, sillä olimme juuri pysähtyneet Joensuussa, jossa olisi voinut käydä lankakaupassa.
Paluumatkalla sitten pysähdyimme, mutta vaaleanharmaata Sisua ei enää saa mistään, niinpä ostin muuta harmaata. Kotona purin sukan alun ja aloitin uudet. Vaihdoin valkoisen värin mustaan, koska valkoinen kuvio ei näkynyt kovin hyvin vaaleanharmaassa neuleessa. Sukat edistyivät hitaasti, sillä into oli hiipunut.
Kuvasin sukat pari viikkoa sitten Repoveden kansallispuistossa korkean kallion päällä. Takana näkyy Tervajärvi. Huomasin vasta nyt, ettei sukkien kuvaaminenkaan oikein mennyt putkeen, sillä hieno palmikkokuvio ei juurikaan näy kuvissa.
En saanut karjalaisiin sukkiin karjalaista maisemaa, mutta kauniin maiseman silti.

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, kaunis maisema.

  VastaaPoista
 2. Sun kuvausmaisemat on aina niin kauniita ja upeita että ei tässäkään haittaa vaikka palmikot ei näy, ne voidaan katsoa toisaalta. Tämä on kaunis malli.
  Iso harmistus se tuollainen on kun matkanpäällä lanka loppuu ja on vääränlaista neulepussissa.

  VastaaPoista
 3. Huh, kuinka kenkusti kävi langan kanssa! Onneksi neuloit kuitenkin sukat innon hiipumisesta huolimatta valmiiksi. Niistä tuli nimittäin hirmu kauniit! Maisemasta puhumattakaan. =)

  VastaaPoista
 4. Sievät sukat vastoinkäymisistä huolimatta.
  Ja mitkä maisemat :)

  VastaaPoista