sunnuntai 3. syyskuuta 2017

OttomaaniLämpiminä kesäpäivinä istun mielelläni huvimajassa neulomassa ja kuuntelemassa äänikirjoja tai Ylen ykköstä. Pannumyssyn alla on teepannu ja tarjottimella jotain pientä naposteltavaa, näkkäriä tai ruisleipää. Viihdyn siellä tuntikausia. Nojatuoli on mukava ja jalat voi nostaa sen edessä olevalle ottomaanille. Koira juoksentelee vapaana pihalla ja tulee nukkumaan nojatuolin taakse väsyttyään.

Mietin ja suunnittelin pitkään, että virkkaisin ontelokuteesta nojatuoliin ja ottomaaniin päälliset. Ostimme ne molemmat kierrätyskeskuksesta ja ne olivat jo valmiiksi aika kulahtaneita. Kesäkuussa sitten vihdoin sain ostettua vyyhdin ontelokudetta. Lankakaupan myyjä ystävällisesti kertoi, että perinteinen kynäote on näin paksulla langalla raskas kädelle. Olisi parempi pitää koukkua kuin veistä, jolloin ranne ja käsi eivät rasitu niin helposti.

Mitään ohjetta miulla ei ollut. Päädyin virkkaamaan pylväitä ja virkkaamaan levennyksiä joka toisella kerroksella kunnes ottomaanin pyöreä osa olisi valmis. Sitten virkkasin lisäämättä korkeuden verran ja pohjassa vielä muutaman kerroksen kaventamalla, jotta päällinen asettuisi tiukasti ottomaanin päälle.

Virkkaaminen oli raskasta kädelle ja kun työ kasvoi, siitä tuli myös raskas pidellä sylissä. En virkannut kuin muutaman kerroksen kerrallaan. Onneksi kerroksia ei ollut paljoakaan, eikä virkkauskertoja ollut kovin montaa. Työ ei kuitenkaan valmistunut nopeasti, sillä en osannut arvioida langanmenekkiä. Jouduin odottamaan kaupunkireissua kaksi kertaa, jotta pääsin ostamaan lisää lankaa.

Ottomaanin päällinen onnistui hyvin. Lopputulos on juuri sellainen kuin olin haaveillutkin. Väri on myöskin onnistunut. Huvimajassa saa ollakin räikeän kesäistä. Ottomaanin tiedot löytyvät Ravelrystä.

Nojatuolin päällisen virkkaaminen jäin ensi kesään - tai sitä seuraavaan. Tajusin, että jos teen suunnitelmani mukaan, eli peitän koko nojatuolin pehmeän osan virkkaamalla, päällisestä tulee todella painava, enkä jaksa liikutella sitä virkatessani. Luultavasti virkkaan vain mattomaisen päällisen, joka peittää selkänojan ja istuinosan.4 kommenttia:

 1. Onpa sulla kiva soppi oleskeluun, ja nätin päällisen sait virkattua ottomaanille :)
  Kude on kyllä raskasta virkattavaa, mutta voithan virkata nojatuoliin vaikka normaalista langasta esim. seiskaveikasta sellasen riemunkirjavan jämälankapeiton. Se ei kyllä sointuisi tuon vaaleanpunaisen kanssa, mutta voisihan siinäkin olla vaaleanpunaisia täsmäraitoja :)

  VastaaPoista
 2. Huvimaja kuulostaa niin ihanalta paikalta. Minun pitäisi myös virkata vastaava, mutta se on edelleen suunnittelun asteella.

  VastaaPoista
 3. Ihana paikka neuloa .. kaunis on rahi ja niin kauniin värinenkin.

  VastaaPoista
 4. Tulipa hauska päällinen rahillesi! Jospa ensi kesänä ehtisin taas tulla ihastuttavaan huvimajaasi istuskelemaan ja neulomaan kanssasi. =)

  VastaaPoista