lauantai 28. lokakuuta 2017

Syysretkellä

Parhaaseen ruska-aikaan Repoveden kansallispuistossa riitti väkeä. Melkein harmitti, että tuli lähdetyksi, mutta onneksi maiseman värit saivat hyvälle tuulelle eikä "ruuhka" haitannutkaan. Enemmän ihmispaljoudesta oli haittaa, kun etsin sopivaa sukkien kuvauspaikkaa. En halua ihmisiä töllistelemään ja ihmettelemään neuleiden kuvaamista.

Kesän lopulla osallistuin mysteerineulontaan, jossa mallin inspiraationa oli Visbyn kaupungin vanhat muurit. Piirongin laatikoista löytyi kaupungin muurien väristä lankaa, josta aloin neulomaan näitä sukkia. Sukista tuli tylsän väriset, ehkäpä olisi kannattanut valita värikkäämpää lankaa.
Muutin mallia neulomalla kantapään ja keskiraidan pohjavärillä. Jos ohjeessa pelkkä kantapää olisi tullut toisella värillä, olisin tehnyt ruskean kantapään. Keskiraita oli muutenkin miusta malliin sopimaton. Terässä on palmikkoa ja varressa pitsiä, mutta keskellä on nurjilla silmukoilla tehtyä yksinkertaista kuviota. Olisin kaivannut siihen jotain muuta.
Neuloin innoissani terästä liian pitkät, joten Mies saa uudet unisukat. Tylsänväriset sukat saavatkin olla piilossa peiton alla! Täältä löytyvät neuleen tiedot.

Mysteerineuleita on vaan niin kivaa neuloa! Nytkin olisi alkamassa vaikka mitä, mutta olen päättänyt olla osallistumatta. Tämä on vaatinut miulta aikamoisia kieltäytymisiä. Vähän väliä mietin, että jos kuitenkin osallistuisin tähän tai kyllä miulla tähän aikaa riittää...

Olen jo mukana Kalevala CAL:ssa ja Sukka Finlandiassa. Vaikka ne eivät ole varsinaisia mysteerineuleita, miulla ei riitä aikaa tehdä niitä, jos vielä osallistuisin johonkin muuhun. Olenkin nyt oikein urakoinut keskeneräisiä neuleita valmiiksi, jotta ehtisin virkata Kalevala-peiton paloja.


3 kommenttia:

 1. Ihan nätithän nuo sukat ovat, turhaan moitit. Noh, väriähän niissä ei ole mutta tarviiko aina olla?
  Paljon oli väkeä liikkeellä Melkuttimellakin, jossa viikko sitten olin. Yöretkeläisiä ei muita ollut mutta jo aamusta alkoi ulkoilijoita tulla. Kivasti oli myös perheitä ja ihan pieniäkin lapsia, ilman älylaitteita;)

  VastaaPoista
 2. Minusta ihan kivat sukat. :) Ihania nämä sinun käsityö- ja retkikuvasi, molempia on aina kiva katsoa. Ja vaikka harvakseltaan käyn, niin kaikki aina katson.

  VastaaPoista
 3. Käytiin Repovedellä kesällä ja oli tosi ruuhkaista. Ei oikein tuntunu metsäretkeltä.
  Kauniit sukat sulla taasen. Luomuhengessä. :)

  VastaaPoista