sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Aina vain sukkia


 Polku johti halki lumisen metsän. Vastaantulijoita ei ollut, oli ihanaa saada nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta. Kohta istahtaisimme nuotiopaikalle nuotion ääreen evästelemään.

 Näitä sukkia miun ei pitänyt neuloa, koska samaan aikaan oli menossa joulukalenterineulontoja, Sukka-Finlandia ja keskeneräistä Kalevala-peittoakin olisi pitänyt ehtiä virkkaamaan. Ravelryn Solid Socks -ryhmän mysteerisukka vaikutti kuitenkin niin kutkuttavalta, että puikoille ne päätyivät. Neuloin suurimman osan sukista lentokoneessa. Nämä olivatkin erinomainen matkaneule. Ohje oli sen verran monimutkainen, että siihen piti keskittyä täysin ja matka tuntui sujahtavan nopeasti.
Sukkien tiedot olen kirjannut Ravelryyn.
Paluumatkalla sainkin punaiset sukat valmiiksi. Olin varautunut tähän ottamalla mukaan Austemannin Hand Painted -sukkalankaa, jota olin ostanut viime kesänä Joensuusta. Lanka näytti vyyhdillä kauniilta, mutta neuloessani aloin kutsua näitä sukkia hiljaa mielessäni  nimellä Rumat sukat. Punaisista sukista poiketen näihin ei juurikaan tarvinnut keskittyä ja ne etenivätkin vauhdilla. Sain ne melkein valmiiksi lentomatkan aikana.
Neuletiedot löytyvät täältä.
Huomasin marraskuun lopussa, että Novitalla on mielenkiintoinen joulukalenterineulonta. Siinä neulottiin sukkia, joihin tuli pitsiä ja kohoneuletta. Aiheet olivat peräisin vanhoista perinne(?)neuleista. Alotin siis innolla. Ohje oli tietenkin Seiska veikalle, mutta mie en siitä suostu sukkia neulomaan. Paikallisesta käsityöliikkeestä löytyi vastaavan paksuista Sandnes Garnin Treskoa. Se oli aika karkean tuntuista, mutta muuten sopivaa. Valitettavasti ohjetta ei oltu mietitty loppuun saakka. Mie kyllästyin ja päätin, että en neulokaan sukkia vaan säärystimet, joita olinkin jo suunnitellut tekeväni. Tykkään lopputuloksesta. Ei miulla olisikaan ollut käyttöä näin paksuille sukille.
Säärystimien tiedot on kirjattu tänne.

5 kommenttia:

 1. Punaiset onkin tosi nätit, paljon on kuviota joten uskon, että et lentoaikaa ehtinyt huomaamaan.
  No joo, aika sotkuinen väritys noissa kirjavissa on mutta eihän en rumat ole.
  Onko ihme jos N-ohje ei ollut hyvä? Säärystimet on joskus ihan paikallaan ja tarpeen.

  VastaaPoista
 2. Kauniit punaiset sukat! On se kyllä mukava kun neuloessa aika kuluu rattoisasti vaikka olisit kuinka tylsässä paikassa..minä totesin tämän taas viikko sitten taas kun jouduin odottaman kakai ja puoli tuntia lääkärin odotushuonessa. Matkoilla tietty aina neule mukana ja paikallisbussissakin tulee neulottua. Hyvää Ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 3. Sukat ovat sopiva matkaneule.Niitä tuli viime vuonna neulottua niin paljon,että tämän vuoden aloitin lapasilla.Nyt tosin taas sukat puikoilla.Aivan vain perussukat,koska niitä on helppo neuloa olympialaisia katsoessa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita, lämpimiä ja tarpeellisia.
  Ihanat lumikuvat.

  VastaaPoista