sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Miss Bates

Kesällä huomasin, että alkusyksystä alkoi Miss Bates -niminen mysteerineulonta. Innostuin heti, sillä Miss Bates on Jane Austenin Emma-kirjan eräs henkilö. Hän on köyhtynyt, hölösuinen säätyläinen, joka asuu pienessä ja kylmässä asunnossa. Mysteerineulonnan tarkoituksena oli neuloa suuri, lämmin huivi.

Ohjeen langoiksi oli valittu 5 lankavyyhtiä, jotka olivat saman värin eri sävyjä. Mie ostin omat lankani kesälomareissulla Joensuusta. Päädyin Pirtin kehräämön kampalankaan, joka oli tarjouksessa. Viisi  vyyhtiä ohjeen mukaista lankaa olisi tullut aika kalliiksi.

Huivista tuli valtavan suuri. Oikeastaan se ei ole huivi vaan shaali, juuri sellainen, jonka sisään lohdullista kääriytyä silloin kun on kylmä. Toistaiseksi huivi on kaapissa, sillä en uskalla laittaa sitä esille, koska neuleassistenttikoirani on siinä iässä, jolloin kaikkea pitää maistaa ja pureksia. Olisi kurjaa, jos uuteen huiviin tulisi uusia reikiä.

Huivi valmistui jo marraskuussa, mutta unohdin sen kaappiin odottelemaan valokuvaamista. Kuvaamisen jälkeen unohdin, etten ollutkaan tehnyt huivista blogipostausta. Nyt toivon, etten unohda sitä uudelleen kaappiin, vaan otan sen käyttöön heti, kun neuleassistentti on oppinut, mitä voi maistella ja mitä ei.
Neuleen tiedot löytyvät täältä.

4 kommenttia:

  1. No nyt on huivilla kokoa, siis shaali. Onko tuo samaa väriä kokonaan vai onko jotain sävyvaihtelua? Kaunisja lämmin väri joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  2. Tulipa upea! Ja taas on kylmät maisemat. :)

    VastaaPoista