lauantai 26. toukokuuta 2018

Lisää lapasia

Olin jo pitkään suunnitellut ja haaveillut neulovani lapaset oikein ohuesta langasta oikein ohuilla puikoilla. Eräänä viime heinäkuun iltana sitten loin silmukat latvialaisiin lapasiin 1,5 mm puikoilla. Jostain syystä lapaset jäivät kuitenkin heti kesken. Kun Maikin kontti -podcastissa alkoi UFO-KAL, päätin neuloa lapaset valmiiksi.

Niitä olikin ihanaa ja nautinnollista neuloa. Kukkasista tuli suloiset ja yksityiskohtaiset. En usko, että näiden lapasten neulomiseen  meni yhtään pitempi aika kuin jos olisin tehnyt ne paksummasta langasta, sillä silmukoita ja kerroksia olisi ollut silloinkin sama määrä. Lapasista olisi vain tullut liian suuret ja kukista kömpelöt.
Lapasten ohje- ja lankatiedot löytyvät täältä. 

Olin ostanut talven Pietarin reissulta ihanan pehmeää sinistä ja vaaleanpunaista merinolankaa lapasia varten. Olin vain tyhmyyksissäni ostanut yhden kerän liian vähän. Piti löytää malli, jossa kumpaakin väriä käytetään suunnilleen yhtä paljon. Se olikin yllättävän vaikeaa. Lopulta sovelsin Bloomin' Happy Mittens -lapasten mallia. Nappasin mallista lapasiin kämmenpuolen sydämet. 

Lapasista tuli ihanat ja valtavan pehmeät. Monet neulomani lapaset päätyvät lahjaksi, mutta nämä taidan pitää itse. Annoin lapasille nimeksi Petrogradskaja, koska lankakauppa oli siellä. Tarkemmat tiedot lapasista löytyvät täältä.

2 kommenttia:

  1. Hienoja lapasia kumpikin pari, mutta erityisesti tykkään noista kukkasista :)

    VastaaPoista
  2. Niin kauniita kirjoneulelapasia. Nuo ylimmäiset ovat suosikkini. Erityisen kauniiksi tekee tuo varsi.

    VastaaPoista