lauantai 9. kesäkuuta 2018

KAL-huiveja

Innostuin neulomaan KAL-huiveja, joiden neulomisia oli menossa podcasteissa. Molempia mietin kyllä ensin aika pitkään, sillä niissä oli asioita, joista en pidä. Molempiin kuitenkin löytyivät langat piirongin laatikoista, joten päätin ryhtyä toimeen.
Huomasin vasta nyt, että yllä olevassa kuvassa rannan värit ovat aika lailla samanlaiset kuin huivinikin värit.
Paivi's crafts -podcastissa neulotaan Veera Välimäen Stay Soft -huivia. Tykkään tässä huivissa selkeistä muodoista. Huivi oli myös joutuisaa neulottavaa ja sain upotettua siihen melkein kaikki langatkin.
Mistä en sitten tykännyt? Keskellä huivia, tuossa keltaisen kaistaleen sisäreunassa, kulkee reikärivi. Se näkyy myös ohjeen huivissa, joten niin kai on tarkoituskin olla. Sen olisi saanut poiskin, mutta mie halusin noudattaa uskollisesti ohjetta. Luulen, että tämä huivi jää omaan käyttöön, eikä reikärivi häiritse huivin käyttöä.
Päivi on ehdottanut, että Jyväskylän neulefestareilla huiveista ja neulojista otetaan yhteiskuva, mutta mie en pääse kuvaan mukaan, sillä lähden festareilta pois ennen kuvan ottamista.
Toinen KAL on meneillään Villapesuohjelmassa, jonka Katri ja Pirjo suunnittelivat todella suositun huivin. Louhittaren luolan Tuulia värjäsi langat huiveihin. Mie en niitä lankoja hankkinut, vaikka mieli olisi tehnyt. Käytin myös tähän huiviin omista varastoista löytyneitä lace-lankoja kaksinkertaisina. Sainkin upotettua huiviin aika paljon lankaa.
Mistä en tässä huivissa pitänyt? En tykkää patenttineuleesta (siis briossista), miusta se ei ole kivan näköistä, eikä sitä ole mukavaa neuloa. Tähän huiviin olisi pitänyt neuloa iso patenttiosuus. Mie päätin, etten neulo sitä, vaan jatkan erilaisilla pinnoilla.
Huivin ideana oli neuloa raitoja, joissa on erilaisia neulepintoja. Mie innostuin tästä valtavasti ja ohjeen lukeminen jäi vähemmälle, kun piti vaan saada neuloa ja katsoa, miltä eri pinnat näyttävät. Niinpä huivin loppuosa ei mennyt ohjeen mukaan ollenkaan. Luin jotenkin huonosti kavennusohjeen, kun en jaksanut sitä patenttiohjetta lukea. Niinpä kavensin huivin molemmissa reunoissa ja ihmettelin, että miksi miulta loppuu silmukat liian aikaisin. Huivista tuli kuitenkin riittävän pitkä, enkä jaksanut lukea ohjetta uudelleen ja purkaa. Jostain kuvasta sitten hoksasin, että kavennuksia tehdään vain toisessa reunassa. Näin huivin muoto pysyy järkevänä ja huivista tulee myös pitempi. Mutta haitanneeko tuo!
Stay So Soft -huivin tiedot löytyvät täältä.
Villapesupinnat-huivin tiedot ovat puolestaan täällä.
Selvennykseksi: Vaikka tuli valitettua näistä molemmista huiveista, tykkään lopputuloksista kovasti paljon. Molemmissa ohjeet oli kirjoitettu selkeästi ja lopputulokset ovat kauniita.

2 kommenttia:

  1. Huivien hyvä puolihan oli myös se, että sait piirongin laatikoita vähän tyhjemmiksi.

    VastaaPoista
  2. Kauniita huiveja molemmat!
    Näin me ollaan erilaisia, kun minä taas tykkään briossista hurjasti, sekä sen neulomisesta että lopputuloksesta. Haiku-huivi juuri tulossa, näät sen festareilla viimeistään. =)

    VastaaPoista