maanantai 10. kesäkuuta 2019

Huiveja


Viime vuoden Taito-lehdessä (6/2018) oli ihana, kaunis Leeni Hoin huivimalli. Ihmettelen kovasti, miksei sitä ole neulottu enemmänkin. Mie päätin neuloa huivin autralialaisesta langasta, josta olen kertonut tässä postauksessa enemmän.
Harmittaa vain, että neuloin langat alkoittaen vaaleanpunaisella ja lopettaen tummalla pätkävärjätyllä langalla. Nyt huivin leveän osan kaunis pitsi ei oikein erotu. Olisinpa älynnyt neuloa langat toisinpäin!
Joka tapauksessa huivi on ihanan pehmeä ja kaunis kaikesta huolimatta. Kuten kuvista näkyy, kuvasin huivin keväällä lumien vielä ollessa maassa Suomenlahden rannalla linturetkellä.
Tarkemmat tiedot huivista löytyvät Ravelrystä.
Osallistuin Susanna Winterin mysteerineulontaan Spring it on! Tilasin ensimmäistä kertaa myös huiviin tarkoitetut langat Saksasta. Ne tulivat melko nopeasti, eivätkä olleet kovin kalliitkaan.
Huivia neuloessa mietin koko ajan, puranko huivin vai en. Se näytti kummalliselta örvelöltä. Reunat tuntuivat tiukilta ja keskusta näytti löysältä ja epämääräiseltä. Mosaiikkineulonnalla tehdyt lumihiutaleet olivat oudon näköisiä. Kaiken lisäksi huivi meni koko ajan korkkiruuville.  Onneksi en purkanut. Kunnon kasteleminen ja pingoittaminen sai aikaan ihmeitä. Örvelöstä tulikin kaunis huivi. Oudoista lumihiutaleistakin tuli sieviä.
Kuvasin huivin Repoveden kansallispuistossa. Huivin tiedot löytyvät Ravelrystä

5 kommenttia:

 1. Sprin it on onkin nyt kaunis! Kyllä se kastelun ja pingotuksen ihme kannattaa aina tehdä ennen lopullista tuomiota.
  Sinna huivissa tosiaan olis ehkä ollut värit toisinpäin paremmat mutta sitten nuo kauniit, ja hieman työläät, raidat eivät olisi näkyneet. Ja ohjeessahan kirjavampi lanka oli juuri tuossa pitsissä. Mutta, summa summarum kaunis on tämäkin huivi. Omaani en ole vielä käyttänyt, olen huono huivien kuluttaja.

  VastaaPoista
 2. Mitäpä olet värkkäillyt synttärilangoista?

  VastaaPoista
 3. Mukavaa juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat molemmat huivit, mutta suosikkini on Sprin it on. Minulla on ollut poikkeuksellinen huivien tekomania käynnissä ja jotenkin tuntuu, että se uinailee vieläkin mieleni pohjalla ja saattaa ponnahtaa sieltä esille taas. :d

  VastaaPoista