keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ihania lahjoja

Sain synttärilahjaksi ihania käsityöaiheisia lahjoja. Mies antoi miulle kauan haaveileimani Samorgan taskuston käsilaukkuuni. (Jos joku ihmettelee, miten Mies osasi tämmöisen hankkia, voin paljastaa, että erittäin yksityiskohtaisella vihjailulla onnistuu vaikka mikä.)


Ystäväni Helkky oli tehnyt miulle todella kauniin tyynynpäällisen:

Kielo on miun lempikukka ja kaikki kieloaiheet on ihania. Tykkään kovasti tyynynpäällisen värityksestä. Jostain syystä miulle tulee mieleen Monet'n lummelampi, vaikka tämä on ihan erilainen. Tyynynpäällinen on todella mieluisa - kiitos!

Katrilta sain paketin, joka ensin ihmetytti miuta. Lankaa (no, se ei ihmetyttänyt) ja haalistunut kangasmytty. Miksi mie sain kangasmytyn?!? Mutta kun mie avasin sen, haukoin henkeäni enkä ollut uskoa silmiäni:Pitsimallikirja! Sivut ovat silkkiä ja mallit ovat virkattuja, neulottuja, käpyiltyjä tai  nyplättyjä. Katri oli löytänyt tämän kirpputorilta. Kuvasin kaikki aukeamat. Katsokaa ja ihailkaa:

Olisi hauskaa tietää tästä enemmän, mutta se taitaa olla mahdotonta. Onkohan alkuperäinen omistaja tehnyt itse kaikki mallit vai onkohan näitä kerätty tutuilta? Tai ehkäpä tämä on sukupolvelta toiselle kulkeutunut ohjeisto. Katri taisi epäillä, että mallisto olisi peräisin 1920- tai 30 -luvulta.

14 kommenttia:

 1. Onnea sinulle!
  Hienoja lahjoja kaikki!
  Kielotyynynpäällinen on ihana, kielo on minunkin lempparikukkiani!

  VastaaPoista
 2. Yksityiskohtainenkaan vihjailu ei aina auta, niin että onnea vaan menestyksekkäästä vihjailusta. Todella ihanaa, että pidit tyynynpäällisestä, sitä oli hauska tehdä, ja vielä hauskempi, kun tiesin tekeväni sinulle, rakas ystävä! Pitsit on IHASTUTTAVÌA!!

  VastaaPoista
 3. Onnea! Olipa tuo pitsimallisto aivan ihastuttava, varsinainen "käsityökirja"

  VastaaPoista
 4. Onnea synttäreiden johdosta! Upea tuo pitsikirja!!

  VastaaPoista
 5. Onnea! Ihanasti Sinua on lahjottu, pitsikirja on oikea aarre!

  VastaaPoista
 6. Upeita lahjoja! Pitsimallikirja on todellinen löytö, kuka sellaisesta on raaskinut luopua ja kuka tosiaankin sen on aikoinaan koonnut?

  VastaaPoista
 7. Ompa hieno ja erikoinen pitsimallikirja. Jos on noin vanhakin vielä, niin varmaan arvokas muutenkin.

  VastaaPoista
 8. Onnea sinulle ja iloa ihanista lahjoista.

  VastaaPoista
 9. Hienot lahjat olet saanut, myöhästyneet Onnitteut.
  Taskusto on tosi hyvä idea. Pitsimallikirja on huikea! En ole ennen tuollaista nähnytkään, kerrassaan hieno lahja. Kirpparilta oikeasti löytää aarteita.

  VastaaPoista
 10. Wau ..oletpa saanut ihania lahjoja! Myöhästyneet onnittelut! Olen palannut blogistaniaan. Minulla on kokonaan uusi blogi "Punainen Lanka" . Tervetuloa vierailulle.

  VastaaPoista
 11. Ihastuttavia synttärilahjoja ja myöhästyneet onnittelut!

  VastaaPoista
 12. Näin uutena tässä blogimaailmassa... Mistä tietää käydä lukemassa milloin olet laittanut jotain uutta blogiisi? Voiko siitä saada jonkin ilmoituksen, vai pitääkö vain kaydä kuikuilemassa onko jotain ilmestynyt?

  VastaaPoista
 13. Mahtava pitsikirja, mikä löytö. Onnittelut jälkikäteen.

  VastaaPoista