lauantai 15. maaliskuuta 2014

Maitotonkkakauluri

Joskus onnistuu ja joskus taas ei. Epäonnistuneeseen neuleeseen syitä voi olla monia.  Tällä kertaa syytän väärin valittua lankaa tai näkökulmaa vaihtamalla vääränlaista mallia. Sain Katrilta joululahjaksi ihanaa silkkisekoitelankaa, josta oli pakko aloittaa neulomaan huivia. Olin jo jonkin aikaa ihaillut Ravelryssä Biscuit-huivia, joten kaikki näytti selvältä. Oli lanka ja oli malli.

En vain tajunnut, että silkkilangasta neulottu on "löysää" ja laskeutuu erittäin hyvin, mikä ei sovi kauluriin, jonka pitäisi pysyä muodossaan. Kaulurin kaunis pitsireunus kääntyy koko ajan huivin alle. Ylläolevan kuvan ottaminen vaati varttitunnin asettelua ja kun vihdoin sain huivin jotenkuten paikoilleen, piti olla hengittämättä ja liikkumatta, jotta se pysyisi paikoillaan.

Kaulurina silkkineulos on liian lötköä. Tästä langasta olisi tullut todella hyvinlaskeutuva, kaunis kolmiohuivi. Biscuit-huivi olisi ollut todella kaunis jostain tiukkakiereisestä merinosta. Oppia ikä kaikki.

Kaikista kauneimmin kauluri laskeutuu maitotonkan päällä. Siinä huivin reunus näkyy hienosti. Olen kuitenkin niin viluinen niskastani ja kaulastani, että kaulurille on kyllä käyttöä, vaikka pitsireunus ei näkyisikään.

Olen merkinnyt tiedot Ravelryyn.


9 kommenttia:

 1. Hieno huivi kuitenkin, vaikka itse et olisikaan niin tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää kuitenkin ja hyvä jos ei jää käyttämättä.

  VastaaPoista
 3. Huivi on hyvin kaunis, vaikka onkin hieman veltto. Laita siihen hieman tärkkiä, vai voiko huiveja tai ylipäätään vaatteita tärkätä, en tiedä. Tuommoinen on tosi harmittavaa, kun tulee vikavalintoja ohjeen tai langan suhteen. Pidän huivin väristä, harmaa on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Nätti tua o. Ja ernomase hyvä jos lämmittääki.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Voitit kevätarvonnassani keltaisen liinan!

  VastaaPoista
 6. Noh, hiano se kuitenkin on kaikkine pitseineen.

  VastaaPoista
 7. On se kuitenkin aika kaunis, vai mitä :)

  VastaaPoista