sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Jouluisia sukkia

Loppiaisena sää oli mitä sopivin pienelle retkelle lähiympäristöön. Vesi virtasi koskessa vuolaana ja hyisenä. Onneksi rannalla oli kota, jonka tulen ääressä sai lämmitellä. Lämpöä toivat myös joulukalenterisukkien värit. Sukat olivat valmistuneet jo joulunpyhinä, mutta oli vaikeaa ehtiä kuvata niitä näinä pimeinä ja lyhyinä keskitalven päivinä. Nyt aurinko pilkisti puiden latvojen yli pienen hetken ennen taivaan rannan taakse laskeutumistaan.
Näitä sukkia oli hauska neuloa! Joulukalenterissa oli päivittäin värivihje ja kerrosmäärä. Tänä vuonna vihjeisiin liittyi myös kirjoneuletta, mutta en oikein innostunut niistä. Huomasin, että olen enemmän perinteisten kirjoneulekuvioiden ystävä, joten jätin melkein kaikki kuvioinnit pois sukista. Ainoa, mikä harmittaa näissä sukissa, on se, että ne ovat miulle itselleni liian suuret. Ohjeessa sanottiin, että kirjoneuleen vuoksi pitää olla enemmän silmukoita - se oli miulle liikaa. Nyt miulla on antaa lahjaksi hienot sukat.
Täältä voi käydä ihailemassa kuvakavalkaadia muiden tekemistä sukista. Miun sukkien tiedot on jälleen kerran kirjattu Ravelryyn.
Mies saa aina joululahjaksi sukat. Tänä vuonna hän sai lankakerän, puikot ja ohjeen, sillä en ollut lapaskiireiden vuoksi ehtinyt neuloa sukkia. Kun olin päätellyt joulukalenterisukat, pääsin aloittamaan Miehen sukkia. Niitä oli nopea neuloa, koska lanka oli paksua (Schachenmayr Regia DK). Sukat olivat jo tapanina valmiit.
Koska lanka oli hauskasti raidoittuvaa, halusin neuloa mallin, jossa raidoille tapahtuu jotain. Päädyin vanhoihin tuttuihin Jaywalkers-sukkiin. Lanka oli kuitenkin liian paksua, joten jouduin muuntamaan ohjetta, jotta sain siksakit näyttämään kivoilta. Ohjeesta poiketen neuloin sukat varpaasta lähtien, jotta saisin kaiken langan käytettyä. Sukkien tiedot ovat täällä.

10 kommenttia:

 1. Onpa ihanat värit sukissasi. Minäkin innostuin pitkästä aikaa neulomaan. Kurkkaa
  http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2015/01/kirjoneulesukat-voimasukiksi-susannalle.html

  VastaaPoista
 2. Kivat joulukalenteri- ja joululahjasukat. Neulojan arkea taitaa olla se, että joku saa vain langat ja lupauksen. Itselläni jäi joulukalenterisukat kesken. Alussa olisi ollut aikaa, mutta kerroksia neulottiin vain vähän. Kun aikaa alkoi olla vähemmän, neulottiin enemmän kerroksia, ja siihe homma tyssäsi. Nyt on kaksi lähes kantapäähän asti neulottua sukkaa, katsotaan miten jatkan eteenpäin. Itse sävelsin silmukkamäärän niin, että tulisi omaan jalkaan sopivat. Ajattelin, että sovellan sitten kirjoneuleiden kanssa, ja osan kirjoneuleista jätin pois.

  VastaaPoista
 3. Olen ihan täysin ihastunut noihin joulukalenterisukkiin! Jospa vaikka kesäaikana saisin semmoiset tehdyksi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistäsi sivuillani.Kiva,kun löysit perille pitkän taukoni jälkeen. Aivan ihania sukkia ja lapasia olet neulonut.Voi,kun saisin pian ottaa puikot ja langat käsiini!

  VastaaPoista
 5. Nättejä joulusukkia, noita kalenterisukkien tekoja on ollut kiva seurata, vaikka itse en tehnytkään :)

  VastaaPoista
 6. Kuin luin juttuasi ja tulin siihen kohtaan, että mies sai lahjaksi lankaa ja puikot ja mallinkin, niin ajattelin että miehesi osaa neuloa sukat tai pääsee sukkien neulomisen jaloa taitoa ihan itse opettelemaan. Huippu juttu! Mutta sitten sinä teitkin ne sukat- höh.

  VastaaPoista
 7. Kauniita, värikkäitä sukkia ja taas niin upeita luontokuvia!
  Hyvää tätä alkanutta vuotta ja intoa työhön! =)

  VastaaPoista
 8. Hienoja sukkia! Kuvista kylmyyden oikein aistii.

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoja sukkia. Aah miten komeat miesten sik-sak sukat onkaan!

  VastaaPoista
 10. Komeasti hyinen virta kuohuaa, rannalla seistessä tuollaisen vierellä tuntee itsensä aika pieneksi. Ihmekkös jos lapsia aikoinaan peloteltiin veden hengistä. Sukissakin aaltoja kuvajaisineen toki leppoisampia. Hyvää alkanutta vuotta teille.

  VastaaPoista