sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Wippailua

Monella innokkaalla neulojalla on käsityökorin pohjalla keskenjääneitä neuleita. Miulle käy niin, että joku toinen, entistäkin kivempi neule kiilaa keskeneräisen työn ohi. Neuleita unohtuu korin pohjalle. Yhdessä Ravelryn ryhmässä päätimme uuden vuoden kunniaksi käydä näiden keskeneräisten neuleiden eli wip (work in process) -neuleiden kimppuun. Mie päätin muutaman neulojan kanssa, että pyhitän maanantain wippailulle. Tulostakin on jo tullut.
Viime keväänä Navettaneulonnoissa aloitin teepannumyssyä. Miulla oli päässä mielikuva ja tarkka suunnitelma teepannumyssystä. Halusin neuloa sen Pirtin kehräämön hahtuvalangasta. Halusin huovuttaa neuleen pesukoneessa. Halusin kirjoa teepannumyssyyni jotain peittokirjontaa.

Alku sujuikin hyvin. Neulominen vei Navettaneulontojen ensimmäisen illan. Kotiin tultuani laitoin pannumyssyn pesukoneeseen. Sitten ei tapahtunutkaan moneen kuukauteen yhtään mitään. En osannut siirtää peittokirjontakuviota huovutettuun, mutta vielä aika pehmeään neulepintaan. Wippailun myötä otin itseäni niskasta kiinni ja etsin tiedot omistamastani peittokirjontakirjasta ja netistä.

En kuitenkaan saanut kuviota piirrettyä pehmeään pintaan. Piirsin kuvion silkkipaperille ja ompelin sen harsimapistoilla neuleeseen. Mutta kun revin silkkipaperia pois, harsimapistot venyivät ja menivät piloille. Miun oli luovuttava haaveestani kirjoa  peittokirjontakuvio teepannumyssyyni. Kirjoin pyöreän kuvion omasta päästäni ilman sen kummempaa mallia. Opettelin tekemään solmupiston. Katselin lopputulosta - ihan hirveä!
Sieluni silmillä olin nähnyt kauniit peittokirjontakuviot pannumyssyni kyljessä ja nyt katselin pettyneenä epämuotoista myssyrää. Harmitti!
On sunnuntaiaamu. Pettymys on väistynyt ja näen pannumyssyni toisin silmin. Ihan kiva siitä kuitenkin tuli. Kannatti wippailla!

Huomenna yli vuosi sitten aloittamani, mutta alkutekijöihin jääneen peiton kimppuun!

P.S. Olisin kiinnostunut kuulemaan taivammalta ja tietävämmältä, kuinka olisin saanut kirjontakuvion siirrettyä pehmeään neulepintaan.

13 kommenttia:

 1. Ai wippailua, se onkin minulle uusi sana, joka kuulostaa minun korvaani paljon sopivammalta kuin ufoilu. Äläpä huoli, ei tämä pannumyssysi kovinkaan pitkään ehtinyt muhia siellä korin pohjalla minun myssyyni verrattuna. Aloitin sen 2004 ja sain valmiiksi 2009. :D Peittokirjontaa sekin, mutta ostettuun kankaaseen kirjottuna. Minusta tämä sinun kirjomuksesi näyttää kauniilta auringolta. Ja aurinkohan on kaunis ja ihana. :)

  VastaaPoista
 2. Sievähän tuo teepannumyssy on, vaikka ei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis teepannumyssy. Minullakin tuppaa aika moni neuletyö venyä ikuisuusprojektiksi.
  Ihanaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Siitä tuli hieno. itsekin haaveilen joskus kirjovani näitä peittokirjontakuvioita joko peitoksi (ehkä vähän liian suuri tavoite) tai vaikkapa villatakkiin koristeeksi.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upea pannumyssy! Ei siitä olisi voinut enää kauniimpi tulla, vaikka olisitkin saanut valmiin kuvion piirrettyä Olisikohan tuo onnistunut jäljentämispaperin kanssa?

  VastaaPoista
 6. Kirjomise apuna voi käyttää Solvy-kalvoa tai Taikakangasta. Neuleen päälle laitetaa ko. apu ja sille harsitaan tai piirretään kirjottava kuvio. Sitt kirjotaan se kivasti ja valmis työ kastellaan jolloinka kalvo tai kangas häipyy, eli sulaa veteen.
  Ainakin Arjan neuleet -blogissa on tämmönen näytetty mutt en nyt löytäny sitä postausta. Ehkä voisit sieltä kysyä asiasta.

  VastaaPoista
 7. Nätti pannumyssy ja kuviokin sopii kylkeen kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
 8. Miät,täähän on todella kaunis myssy. Hieno kuviohan tuokin on.

  VastaaPoista
 9. Perinteinen ja kaunis. Tuollainen ihanuus on päivän piriste.

  VastaaPoista
 10. Minusta toi on tosi kaunis ja ihanan aurinkoinen kevään tuoja.

  VastaaPoista