lauantai 3. tammikuuta 2015

Lapasia ja tumppuja

Jouluaaton aamurusko värjäsi taivaan, kun rämmin lumihankeen ottamaan kuvat juuri valmistuneista joululahjalapasista. Kuva piti ehtiä ottaa ennen kuin lähdimme lapsuuden kotiini joulunviettoon. Olin suunnitellut tekeväni lapasiin kirjonnat, mutta aika ei riittänyt. Lapaset saivat luvan olla valmiit ilman koristeitakin.
Violetit tumput on neulottu kaksinkertaisesta hahtuvalangasta, yksiväriset Pirtin kehräämön ja liukuvärjätyt Aade lõng hahtuvasta. Punaiset ovat yksisäikeisestä Aade lõng hahtuvasta, josta tuli miusta mukavammat lapaset. Violetit hiukat liian paksut tuntuakseen mukavilta kädessä, vaikka ne ovatkin varmasti todella lämpimät. Punaista lankaa jäi vielä jäljellekin, ehtisinköhän neuloa siiitä semmoiset lapaset, joihin saisin kirjontaakin?
Sain aiemmin joulukuussa valmiiksi myös kirjoneulelapaset, joiden ohjeen olin saanut lahjaksi. Halusin tehdä isot lapaset, mutta harmikseni huomasin, että ohje olikin lapsen lapaseen. Muokkailin kirjoneuletta, neuloin ja purin. Lopulta sain oikean silmukkamäärän ja kuvion täsmäämään. Kuviolankana käytin Hot Socksin liukuvärjättyä lankaa. Hiukan piti temppuilla, että sain ruskean raidan sovitettua ketun kohdalle. Valkoinen raita on eri lankaa, mutta muuten värit ovat samasta kerästä.
Tapaninpäivänä kävimme Puruveden rannalla kävelemässä ja istuskelemassa nuotiolla. Pitkän ja pimeän syksyn jälkeen oli ihanaa saada nauttia talvesta ja lumesta, pakkasesta ja huurteesta.
Huovutettujen lapasten tiedot löytyvät täältä.
Kettulapasten tiedot on kirjattu tänne.
Jänis ja uskalikko hiihtäjä olivat uskaltautuneet jo jäällekin, vaikka järvi oli ollut jäässä lyhyen aikaa.

14 kommenttia:

 1. Oli kiva lukea uusimmassa Taito-lehdessä artikkeli kirjanne synnystä. On se vaan ollut hurja projekti.
  Nuotiolle pitäis taas päästä, joulukuussahan olin oikein yönkin metsässä.
  Oikein hyvää ja antoisaa uutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Oletpas onnistunut tallentamaan valokuvaan lapasten sävyt! Kauniita kintaita ja kirjoneuleiset ketut ovat superihanat. Erittäin hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit nämä sinun kettulapaset, värit paremmin onnistuneet kuin alkuperäisessä ohjeessa ♥ Minullakin on tuota Viron hahtuvaa ja olen miettinyt tulisko siitä lapasia. Hyvältähän nuo sinulla ainakin näyttää, jos nyt sitten ovat samaa lankaa =)

  VastaaPoista
 4. Hienosti onnistunut kettulapasten suurentaminen, paremmalta näyttää kuin alkuperisen kokoisena. Huovutetut lapasetkin niin nättejä, kauniit värit kaikissa. :)

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanat kettulapaset ja nättejä on huovutetutkin :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kettulapaset!
  Hyvää tätä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Hyvää uutta neulevuotta!

  Oletpa ahkeroinut. Kettulapaset ovat ihanat!

  VastaaPoista
 8. Hyviä lämpimiä tumppuja,mutta nuo kettutumput on aivan yli-ihanat:)

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle! Olet tehnyt kauniita lapasia, ketut ovat aivan ihanat.

  VastaaPoista
 10. Kauniin värisiä lapasia ja ketut on ihan mahottoman hienot!

  VastaaPoista
 11. Voi nuo kettulapaset ovat aivan ihanat. Neuloisitko miulle tuollaiset joskus? Pelkkä kettukin riittäisi. :)

  VastaaPoista