tiistai 28. heinäkuuta 2015

Tildan ja Oskarin luona

Melontaretkellä Linnansaaren kansallispuistossa vierailimme myös Linnansaaren torpassa. Pihamaan laajat niityt ihastuttivat ja entisajan elämänmenoon tutustuminen oli antoisaa. Torppa oli myös mitä parhain Saniassukkien kuvauspaikka.
Olin aloittanut neulomaan sukkia jo maaliskuussa, mutta koska en neulonut yli 2 kuukauteen keväällä, sukat valmistuivat vasta äskettäin. Koska paussi kesti niin pitkän ajan, olin unohtanut, että vaihdoin kantapään jälkeen ohuempiin puikkoihin, jotta sukista tulisi sopivat jalkoihini. Kun siis sain ensimmäisen sukan valmiiksi, jatkoin toiseen sukkaan pienemmillä puikoilla. Ihmettelin kovasti, kuinka käsialani on muuttunut tiukemmaksi sinä aikana kun en neulonut. Pääsin kantapäähän saakka. Sukan varsi oli aika paljon pienempi ja tiukempi kuin ensimmäisessä sukassa. Päätin purkaa ja tehdä suuremmilla puikoilla. Ihmeekseni löysin ne käsityöpussista, jossa pidin tätä sukkaneulettani. Vasta silloin muistin, miten olin neulonut ensimmäisen sukan.
Tämä kuva ei ole Linnasaaresta, vaan eräältä iltamelontaretkeltä lähijärvelle. Olin juuri aloittanut toisen sukan uudelleen isommilla puikoilla.
Linnansaaren torpan asukkaina olivat noin sata vuotta sitten Tilda ja Oskari. Elämä saaressa on varmasti ollut ankaraa. Onkohan Tilda koskaan pysähtynyt aitan rappusille ihailemaan maisemaa? Olikohan hänellä koskaan aikaa istua siinä ja vaikkapa neuloa Oskarin sukkia?
Olisin viihtynyt torpan pihapiirissä pitempäänkin, mutta järvi kutsui. Oli jatkettava matkaa, mutta tänne haluaisin tulla uudelleen pitemmäksi ajaksi ja istahtaa aitan rappusille neulomaan. Mihinkähän laittaisin Miehen siksi ajaksi?
Linnansaaren lehdoissa kasvaa tiheästi saniaisia. Olen aina pitänyt niistä ja se olikin yksi syy siihen, että valitsin tämän mallin neulottavaksi. Sukkien tarkemmat tiedot on kirjattuna Ravelryyn.

9 kommenttia:

 1. Kauniit saniaissukat ja hienot maisemat!

  VastaaPoista
 2. Linnansaaressa emme olekaan käyneet, monien muiden puistojen vanhat torpat ovat kyllä puhutelleet ihan samoin kuin siuta. Kauniit sukat olet myös neulonut!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on niin tämän kesän taivas ensimmäisessä kuvassa. Taas ovat kätesi kauniin neuletyön tehneet:)

  VastaaPoista
 4. Voi, Oskari ja Tilda. MInun pappani oli Oskari hän kuoli kun olin alakoulussa, mummoni jota en koskaan ehtinyt tavata oli Matilda, eli Tilda. Kuva heistä löytyy bloggauksestani. Tiällä Tildalla, joka asui sisämaassa oli ainakin aikaa kehrätä pellavaa...
  http://seijap.vuodatus.net/lue/2015/07/torstaina-toikalla-mumman-kanssa

  Kauniit sukat kerrassaan olet neulonut

  VastaaPoista
 5. Sievät sukat. Itse yritän aina pitää vähän jotain muistiinpanoa ensimmäisen sukan teossa, jos on jotain normaalista poikkeavaa, kun muuten tulee varmasti ongelmia toisen sukan kanssa :)

  VastaaPoista
 6. On sulla hienoja kuvauspaikkoja hienoille sukille.
  Pitkän välin jälkeen unohtuu helposti ne pienet jutut, jotka ekan sukan kanssa on tehny. Mulle käy usein, kun on monta käsityötä kesken yhtäaikaa.. Huono tapa.

  VastaaPoista
 7. ihanat sukat! saniaiset ovat kauniita ja mainiosti niiden lehtikuvio on saatu sukkiin!
  Ihanat maisemat ja kerrassaan upea kukkaniitty torpan edessä.

  VastaaPoista
 8. Just tuon takia pidän Ravelryssa aina muistissa tiedot, muuten en muistaisi, miten ekan sukan oon tehnyt.
  Ihanat sukat!
  Huomenna nähdään! =)

  VastaaPoista
 9. Ihastuttavat maisemat ,samaten sukat!

  VastaaPoista