sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kevättalvea

Palmusunnuntaiviikonloppuna oli mitä mainioimmat kelit järven jäälle menemiseen. Heräsin aikaisin aamulla, otin eväät mukaan ja lähdin  jäälle. Kelkka luisti ja aurinko paistoi. Ensimmäiset joutsenet huutelivat lentäessään pääni yli. Pienen kallioniemen rantaan oli hyvä tehdä nuotio ja syödä aamupala.
Olin ostanut Lappeenrannan joulutorilta virolaista lankaa huivia varten. Ohjeeksi löysin Dropsin mallin, joka muistuttaa Revontulta. Ohje oli todella huonosti ja puutteellisesti kirjoitettu. Jos en olisi neulonut niin paljoa kuin olen, en olisi Dropsin ohjeella tätä huivia saanut neulottua. Virheitä tuli paljon, mutta onneksi lanka ja malli ovat sellaiset, etteivät virheet näy mitenkään.
Neuloin huivia yleensä reissussa. Huivista tuli iso, koska olin päättänyt neuloa koko vyyhdin. Siinä onnistuinkin hyvin, sillä lankaa jäi vain pieni nöttönen.
Huomasin vasta kuvaa katsellessani, että olenpa osannut valita potkurin värin huiviin sopivaksi (tai toisin päin). Kun aurinko alkoi porottaa jäälle , se alkoi kumahdella laajentuessaan. Luoteistuuli pakotti lähtemään kotiin. Tuuli selän takana potkuri viiletti jäätä pitkin kovaa vauhtia. Olisipa tällaisia aamuja useammin!
Ohje- ja lankatiedot löytyvät täältä.

6 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat ja kaunis huivi! Katsoin kyllä ensin, että ekassa kuvassa on hiekkaranta!

  VastaaPoista
 2. Olispa hienoa viilettää potkurilla jäällä myötätuuleen, eipä vaan enää ole potkuria kun aikoinaan kerrostaloon muutettua siitä luovuttiin ja lapsetkin oli jo isoja.
  Kaunis huivi, kauniit värit.

  VastaaPoista
 3. Voi kun vielä joskus pääsisi oikein kunnolla potkuttelemaan. Täällä ei meri enää jäädy silleen että voi potkukelalla mennä ja kävelytietkin hiekoitetaan kokonaisuudessaan vaikka toisen puolen voisi hyvin jättää kelkka- ja pulkkakulkijoita varten ilman hiekkaa.
  Huivi on kauni. Vai on se Drops ohje huono, toisaalta hyvä niin ettei ole suoraan Revontuli-ohje kopioituna. Siitähän aikoinaan käytiin jotain keskustelua.

  VastaaPoista
 4. Oetpa viettänyt ihanan päivän retkeillen ja huivia kuvaten. :) Kaunis se onkin kuten nuo monet edellä esittelemäsi sukatkin, jotka vasta nyt katselin.

  VastaaPoista
 5. Hieno aamu sinulla! Ja hieno on huivikin ;)

  VastaaPoista
 6. Tulipa sievä ja varmasti riittävän kokoinen huivi :)
  Itsekin olen tehnyt muutaman kerran tuota perhoshuivia ja alussa oli kyllä ongelmia, mutta kyllä se sitten alun jälkeen sujui jouhevasti :)

  VastaaPoista