lauantai 23. huhtikuuta 2016

Navettaneulonnat

Lappeenrannan neulojien Navettaneulonnat pidettiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Tarinatalon navetassa. Olen ollut mukana monissa neuleretriiteissä, mutta Navettaneulonnat ovat miusta mukavimmat. Olen huomannut, että viihdyn paremmin, jos porukka on pienempi.
Navettaneulonnoissa on runsaasti aikaa neulomiseen tai muihin käsitöihin, siellä syödään hyvin ja kohokohtana on yllätyslahjavaihtopeli, jossa noppaa heittämällä lahjat vaihtuvat vauhdikkaasti.
 Istuin neulomassa paikkassa, jossa ennen lypsettiin lehmää. Lehmien syöttökaukalo on hyvä paikka levittää keskeneräiset neuleet. Siihen oli myös mukavaa suoristaa jalat, jotta saisi rennomman neulomisasennon. Kuvassa näkyy aarre, jonka ostin Ritvikseltä - 178 lapasmallia!!!
Varhain sunnuntaiaamuna hipsin ulos. Peipposet lauloivat koivikossa ja yön pakkasten jälkeen oli hieno hankiainen. Halusin kuvata juuri valmistuneen huivin. Neuloin sen tämän huivin jämälangoista. Lankaa jäi vieläkin jäljelle, kolmas ja toivottavasti viimeinen huivi tästä langasta on puikoilla.
Tämmöisiä ohuita huiveja on ihanaa neuloa, mutta olen huomannut, että niitä on hankala pitää. Ne ovat niin kevyitä, että eivät laskeudu hyvin olkapäille. Paksumpi huivi on hyvä olkapäillä.

Huivin malli on peräisin Ravelryn mysteerineulonnasta, kuinkas muuten! En voi vastustaa neulemysteereitä, nytkin on useampi puikoilla. Huivin tarkemmat tiedot ovat täällä.
Navettaneulonnoissa on inspiroivaa nähdä toisten käsitöitä, ihania virkattuja peittoja ja sytytysruusuja. Mitä väriterapiaa! Navettaneulonnoista kiinnostuneille löytyy lisätietoa seuraamalla Ravelryn Lappeenrannan neulojien ryhmän keskusteluja.


5 kommenttia:

 1. Kuulostaa varsin hauskalta tapahtumalta! Kauniin huivin olet neulonut.

  VastaaPoista
 2. Katsoin ja katsoin viimeisiä kuvia...
  ihania lintuja... onko ne lintuja?
  Luin kuvatekstin. Sytytysruusuja.
  Ihania, kauniita.
  Terveisiä aamulumisesta etelästä.

  VastaaPoista
 3. Mieleenpainuva kokoontuminen.
  Ihastuttava huivi.

  VastaaPoista