sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Nuotiotulilla

Mikään ei ole niin ihanaa kuin nuotitulilla istuminen.  Uskokaa tai älkää, ei edes neulominen (paitsi nuotiotulilla neulominen)! Ympäröivä hiljaisuus, tulen räiskintä ja liekit rauhoittavat ja antavat voimaa tulevaan. Hiihtolomalla Kolilla hiihdimme erääseen Pielisen saareen juuri tätä varten. Niin kuin aiemmassa postauksessa kerroin, olin ollut kipeänä, enkä sen vuoksi ollut jaksanut hiihtää ollenkaan. Tämä retki tuntui sen vuoksi sitäkin mukavammalta.
Yleensä neulon sukkia ohuesta langasta, jotta niitä voi pitää jalassa kuin tavallisisa sukkia. Jokin aika sitten ihastuin kuitenkin paksujen sukkien malliin. Yllätin itseni ja ostin Seiska veikkaa ja neuloin paksut sukat. Koska niiden nimi Fireside Fair Isle Socks oli itsestään selvää kuvata ne saaressa nuotiotulen loimutessa.
Sukkien malli innoitti minnuu valitsemaan miulle epätavalliset värit. Tällä kertaa onnistuin ja olen tyytyväinen värivalintoihini. Monta kertaa käy niin, että kun yritän ostaa muuta kuin punaista, päädyn kummalisiin väreihin. Nyt onnistuin välttämään sen.
Neuloin siis saapassukat. Harmittaa laittaa kirjoneulesukkia saappaisiin, mutta ehkäpä voisinkin pitää näitä talvipakkasilla sisäsukkina ja hiihdellä pitkin kylmiä lattioita ja muistaa Pielisen saaren ja nuotiotulet.
Täältä pääsee Ravelryyn, josta löytyvät ohje- ja lankatiedot.

7 kommenttia:

 1. Ou wau, ihan mahtavat sukat ja värit! Itsekin tykkään kyllä nuotiolla istumisesta mutta se vaatteisiin tarttuva savunhaju - yök. Toivottavasti sukkasi säästyivät siltä :)

  VastaaPoista
 2. Hienoissa maisemissa olet ollut ja kauniit sukat jalassa:)

  VastaaPoista
 3. Jospa sukkiin jäi vähän savuntuoksuakin niin tulee muistelut todemmiksi kotona sukilla 'hiihdellessä'.
  Heh, nyt vasta luin, että ensimmäisessä kommentissa savunhaju koetaan pahaksi.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Tietysti voisit hankkia läpinäkyvät saappaat juuri noiden sukkien näyttämiseksi.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja upeat maisemat. Olen eka kertaa sun blogissa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osaliistu arvontaan.

  VastaaPoista