lauantai 8. huhtikuuta 2017

Hiihtoloma jatkuu

Viimeisenä lomapäivänä suuntasimme lumikenkäilemään Korouomaan. Olipa ihanaa! Maisemat olivat huikaisevia, lumi pehmeää ja jännitystäkin oli. Kuvassa olen ylittämässä Korojokea kapeaa siltaa pitkin. Sillan alla joki virtasi sulana. Pelotti, että astun kohtaan, jossa on vain pelkkää lunta eikä sillan lankkuja.
Olin hankkinut Kenkäverosta Lapasesta lähtöö Savossa -kirjasen aiemmin talvella ja ihastunut sen lapasmalleihin niin, että päätin neuloa kaikki mallit. Hankaluutena oli langat. Ohjeen mukainen lanka (paksu pirkkalanka) olisi tullut aika kalliiksi. Päädyin Pirtin kehräämön ja Schachenmayerin lankoihin, jotka ovat hivenen liian pksuja näihin malleihin. Olen oppinut olemaan hiukan varovainen lapaslankahankinnoissani. Ostin nimittäin kerran paksua Pirkkalankaa Kainuun lapasiin. Niiden jämälangoista sitten neuloin villapaidan.
Osan näistä lapasista olin saanut valmiiksi jo ennen lomaa, osa valmistui loman aikana ja viimeisen näistä neljästä parista aloitin lomalla. Kuvasin kolme paria Korouomassa lumikenkäreissun loppupuolella, mutta ilta alkoi jo hämärtää ja mustien lapasten värit eivät enää näkyneet hyvin. Niinpä kuvasin ne uudelleen tänä aamuna verannallamme.

 Värit eivät vieläkään oikein erotu. Lapasissa on kahta vihreää ja kahta sinistä. Kaikkia näitä lapasia oli ihanaa neuloa. Tuli sellainen "vielä yksi kerros" olo. Oli pakko nähdä, millaiseksi kuvio muotoutuu. Kirjasessa on vielä 11 mallia, joita en ole neulonut. Kahteen malliin olen päättänyt ostaa tarvikepaketin, jotta saan varmasti oikeat värit lapasiin. Muihin täytyy vielä metsästää sopivaa lankaa.
Yllä olevat lapaset eivät kuvassa näytä juuri miltään, värikin on hiukan väärä. Näissä käytin Pirtin kehräämön värjäämättömiä karstalankoja. Tykkään näistä kuitenkin kaikista eniten. Värit ovat harmoniset ja männynkävyt hienot.

 Korouomassa toiset kiipeilivät jääseinämiä, me rämmimme lumikengillä eteenpäin. Ilta hämärsi ja oli aika palata mökille pakkaamaan.
Lapasten tiedot:
Mansikka, Pihlaja, Mustikka-puolukka ja Männynkäpy.4 kommenttia:

 1. Ihanissa maisemissa olet lomasi viettänyt. Ja kauniita lapasia tehnyt. Silmä lepää niin maisemissa kuin lapasissakin. :)

  VastaaPoista
 2. ...ja miulkii on toi kirja! Kiitos vain vielä kerran lahjasta.
  Eka minkä teen on juuri toi käpymalli. Langat on jo, mutta vielä pitää nyhertää yksi Nurmilintu silkkialpakasta valmiiksi. Puolet tehty (lasken langankulutuksesta), puolet tekemäti.

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita lapasia ja maisemia!

  VastaaPoista
 4. Todellakin, pelottavan näköistä menoa silmiä hivelevissä maisemissa.
  Kaikki lapaset ovat kauniita. Pidän myös noista alimmaisista eniten. Jos niihin väriä haluaisi, en laittaisi kuin ranneosan kuvioon.

  VastaaPoista