lauantai 22. huhtikuuta 2017

Pitkäperjantain retkillä

Pitkänperjantain linturetki suuntautui Siikalahdelle. Voimakas pohjoistuuli teki pikkupakkasen niin purevaksi, että retki jäi lyhyeksi. Lintuja lahdella kuitenkin oli runsaasti.
Kun näin Escalator-sukat Ravelryssä, oli pakko kaivella lankavarastoa ja ryhtyä neulomaan. Miulla ei ollut ihan oikean paksuista lankaa, mutta se ei intoa haitannut. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut odotella sopivaa lankaa, jotta sukista ei olisi tullut niin tiukkoja.
Sukat neulottiin lyhennetyillä kerroksilla osittain edestakaisinneuleena. Tykkään kovasti vinksin vonksin menevistä raidoista. Tämmöiset voisi joskus neuloa uudestaankin!
Iltapäivällä suuntasimme Punkaharjun Metsäntutkimuslaitokselle kävelemään. Kylmä tuuli oli yltynyt entisestäänkin ja rannassa oli hyytävää. Oli pakko pysyä metsän siimeksessä, jonne tuuli ei yltänyt. Kälyni ei kuitenkaan kaihtanut arktisia oloja, vaan suostui sukkamalliksi Puruveden rantaan.

Törmäsin helmikuussa Ravelryssä Prairie-sukkiin. Sukkien mallin inspiraationa on Laura Ingalls Wilderin kirjat, joita ahmin tyttönä ja joita olen lukenut myöhemminkin. Sukissa on yksinkertainen kuvio, joissa voi nähdä preerioiden vehnäpellot. Olimme juuri lähdössä hiihtolomareissulle Posiolle, tämä malli olisi oiva automatkaneule. Sainkin ensimmäisen sukan melkein valmiiksi menomatkalla. Neuloin maisemia katsellessani hiukan liian pitkän varren. Resori on melkein liian tiukka, koska se ylettyy ylemmäksi pohkeeseen.
 Käly sai sukat kuvauspalkaksi, mutta mie tahtoisin neuloa tämänkin mallin uudelleen. Harmittelin neuloessani koko ajan, että miksi valitsin vaaleanpunaisen langan sukkiin (no, kun sitä sattui olemaan piirongin laatikossa). Olisi kivaa neuloa nämä sukat jostain kauniista langasta.


Escalator ja Prairie -sukkien tiedot löytyvät Ravelryn sivuilta.

4 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia nämä ja edell.postissa olleet. Kyllä kauniilla ja oikean väriselleä langalla on kivampi neuloa kuin sillä toiseksi parhaalla. Niin se vain on mutta aina ei kaikki osu kohdalleen.
  Täällä on kylmä ja räntää sadellut, nyt paistaa kun ilta tuli.

  VastaaPoista
 2. Ai kun ovat hauskat nuo raitasukat.Mukava neuloa jotain "ei ihan tavallista". Nyt pitää poiketa ravelryssä!- Hyvää Vappua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Missä välissä olet noin monet kauniit sukat ehtinyt neuloa?

  VastaaPoista