maanantai 17. huhtikuuta 2017

Jäällä


Muutama viikko sitten päätimme lähteä vielä kerran järven jäälle potkureilla. Ajattelimme, että pian jäät heikkenevät niin, ettei sinne voi enää mennä. Aamu olikin ihana, aurinkoinen ja pilvetön. Pian kuitenkin tuuli yltyi ja taivaalle alkoi kertyä pilviä.
Oli etsittävä saaresta lahdenpoukama, johon tuuli ei olisi yltänyt. Halusin nimittäin kuvata kahdet mysteerisukat. Se oli hankalaa, sillä tuuli yltyi ja kiersi joka paikkaan. Tämä näkyy yllä olevasta kuvasta. En tarennut enkä ehtinyt vetää sukkaa kunnolla jalkaan, vaan kantapää on jäänyt jalan alle.
Nämä olivat ystävänpäivämysteerisukat. Tykkäsin neuloa näitä, koska sain upotettua sukkiin piirongin laatikossa kauan marinoitunutta sinistä sukkalankaa. Sukan suussa on keltainen käännetty pitsireunus, josta en ole täysin varma. Pysyyköhän se noin?
Jää kumahteli ja paukkui näitä sukkia kuvatessamme. Oli ollut lämmintä ja nyt kylmeni. Jään koostumus muuttui ja samalla se piti ääntä. Pian kuitenkin tuuli niin kovaa, ettei kumahtelua kuullut. Rantaan oli hankalaa päästä. Potkuri oli kulkenut alkumatkasta vauhdikkaasti, mutta vastatuuleen oli työlästä mennä.
Olen ihan koukussa Ravelryn Solid Socks -ryhmän mysteereihin. Näitä oli todella mielenkiintoista ja mukavaa neuloa ja lopputuloskin on hieno. Mysteerisukista myös oppii uutta. Näissäkin on miulle uudenlainen kantapää, josta emme tulleet ottaneeksi kuvaa. Kiilakavennukset ovat jalkapohjassa ja muodostavat kivan näköisen kolmion.

Sukkien tiedot:
Valentine Sock KAL ja Pinnacles and Turrets Socks

1 kommentti:

  1. Sieviä sukkia kumpikin pari ja tykkään erityisesti tuosta keltaisesta reunuksesta :)

    VastaaPoista