sunnuntai 6. elokuuta 2017

Melomaan?

Heti kesän alussa aloin neulomaan uusia melontasukkia tulevaa kanoottiretkeä varten. Silloin en vielä tiennyt, millainen kesästä oli tulossa. Ei tullut sopivia melontakelejä sellaiseen aikaan, että olisimme päässeet järvelle. No, onhan kesää vielä jäljellä, mutta vapaata aikaa ei enää niinkään. Joka tapauksessa innostuin neulomaan jopa kolmet sukat retkeä varten. Onneksi sentään pääsimme soutuveneretkelle Pieliselle.
Ihastuin tähän puuvillasekoitelankaan lankakaupassa. En ollut suunnitellut ostavani sukkalankaa, mutta tämä kerä oli ostettava. En käyttänyt mitään sen kummempaa ohjetta, vaan neuloin ihan perussukat varresta varpaisiin. Sukista tuli kivat, harmi etten päässyt käyttämään niitä retkellä.
Lankaa jäi sen verran jäljelle, että päätin käyttää sen toisiin sukkiin. Muistin myös, että miulla oli toisista melontasukistaljelle jäänyttä lankaa, joka sopisi yhteen keltaisen langan kanssa.  Nämä sukat neuloin kärjestä varteen, jotta saisin käytettyä langan mahdollisimman tarkasti loppuun. Kantapäät neuloin jälkikäteen. Tykkään kovasti lopputuloksesta, sukista tuli somat ja sain neulottua jämälankoja.

Kun ostin keltaisen langan, tein myös toisen heräteostoksen, Pairfect Design Line By Arne & Carlos -langan. Ajattelin, että kanoottiretkellä olisi hyvä olla mukana myös villasukat.
Langan vyötteessä oli ohje, miten langasta saadaan kuviolliset sukat. Neuloin sukkia matkaneuleena, koska sukissa ei juurikaan tarvinnut ajatella, sen kun vain neuloi. Vihreän värin ilmestyessä piti muistaa aloittaa kantapää tai kärki, mutta muuta ei sitten tarvinnutkaan muistaa. Ostin langan kokeilumielessä. Neuloessa mietin, että miksi ihmeessä neulon tällaista. Miehän tykkään neuloa kirjoneuletta. Miksi tyytyisin lankaan, jolla tulee kirjoneuleen näköistä, mutta kuviot eivät välttämättä asetu kohdalleen, vaan ovat vähän sinnepäin. No, tulipahan kokeiltua.

Retkeä seuraavina päivinä tuuli yltyi niin, ettemme enää päässeet järvelle. Onneksi soudimme pieneen kalliosaareen silloin, kun se oli mahdollista. Lyhyestä retkestä jäi hienot retkimuistot.
Sukkien tiedot löytyvät Ravelrystä:
Keltaiset sukat
Jämälankasukat 
Villasukat

3 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia. Niillä kirjolangoilla saa kirjoneulesukkia nekin jotka ei osaa kirjoneuletta. Oon muutamat tehnyt, ihan nätit mutta ehkä tykkään enemmän yksivärisistä tai raidallisista.
    Teidän koira on kasvanut.

    VastaaPoista
  2. On kyllä kauniita sukkia! Enpä ehtinyt lomalla käymään, jospa vaikka syksyllä. =)

    VastaaPoista