lauantai 12. elokuuta 2017

Lankaongelmia

Olen aiemminkin kuvannut lapasia Kolin kansallismaisemissa. Tällä kertaa kiipesimme Mäkrävaaralle, joka on lempipaikkojani Kolin kansallispuistossa. Tässä on ihan lähellä Ikolanaho, jonka ihanaa kukkaniittyä pääsin vihdoinkin ihailemaan. Tätä olin odottanut vuosia. Valitettavasti siellä tuuli niin voimakkaasti, ettei niityllä voinut kuvata neuleita. Jostain syystä Mäkrän huippu oli tuulen suojassa ja sain lapaset kuvattua.
Kerroin jo talvella, miten olin innostunut Lapasesta lähtöö Savossa -kirjasen lapasmalleista. Haluan neuloa kirjasen kaikki lapaset. Muisnaispuku -lapaset halusin neuloa tarvikepaketin langoista, jotta saisin oikeat värit lapasiin. En uskonut löytäväni noin hyvää väriyhdistelmää muista langoista kovinkaan helposti.
Tarvikepakettini oli kuitenkin maanantaikappale, sillä toista lapasta neuloessani sininen väri loppui kesken. Otin yhteyttä Kenkäveroon ja sieltä ystävällisesti lähetettiin heti miulle lisää lankaa. Sitten loppui tummanoranssi lanka. En enää jaksanut pyytää lisää lankaa, vaan käytin vaaleanoranssia lankaa toisen lapasen peukaloon. Halusin myöskin saada lapaset nopeasti valmiiksi, jotta voisin aloittaa neulomaan jotain muuta.
Ohjeen mukaan lapasen pitkälle reunalle olisi pitänyt laittaa lyhyet hapsut, mutta lankaa oli liian vähän hapsuihin. Enkä oikeastaan olisi niitä siihen halunnutkaan. En tykkää hapsuista. Lapasten tiedot löytyvät täältä.
Ravelryn I Make Mittens -ryhmän jokakesäisessä mysteerineulonnassa tehtiin tällä kertaa lapaset, joiden inspiraationa oli muinainen Kreikka. Lapasia oli hauskaa neuloa, sillä niissä tapahtui koko ajan jotain uutta. Tykkäsin neuloa erilaisia kuivioita ja mielestäni lapaset oli hyvin suunniteltu.

Lankavalintani ei vain ollut paras mahdollinen. Lanka oli ehkä himpun verran liian ohutta (550 m / 100 g) ja hairahduin värivalinnoissani. Sininen väri on nimeltään Greece, joten kuvittelin, että kreikkalaisvaikutteisiin lapasiin se sopisi hyvin. Varmasti sopiikin, jos muut värit olisivat sointuneet siihen paremmin. Olisinkin saanut hyvän väriyhdistelmän, jos olisin jättänyt Greece-värin pois ja korvannut sen joko tummanharmaalla tai -oransilla.
Onneksi lankaa jäi jäljelle reilusti. Aloitin neulomaan latvialaislapasia 1,5 mm puikoilla. Lanka sopii siihen loistavasti ja mie nautin! Ainigma-lapasten tiedot löytyvät täältä.


3 kommenttia:

  1. Harmillista kun ei lankaa ollut riittävästi. Mulla on pari valmispakettia ollut ja lankaa on molemmista jäänytkin.
    Hmm, puuttuuko kuva kreikkalapasista? Tai luenko hassusti, kolmet lapaset oot neulonut mutt kuva on kaksista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainigmat on ne Kreikka-lapaset. En ollut kovin selkeä.

      Poista
  2. Ajattelee: Mitäpä jos ottaisi seiskaveikkaa ja kutoisi peruslapaset? Siulta oon saanu ihanat Marttalapaset, jotka eivät (ihanuutensa tähden) jääneet sitten miulle...
    Lapaslehdessä oli ihanat norpat...

    VastaaPoista